Pirmą kartą mūsų šalyje vyksiantis Europos futbolo čempionato finalo etapas įvyks kitų metų liepos 20 - rugpjūčio 1 dienomis. Lietuvos futbolininkai vietą finalo etape gavo kaip turnyro šeimininkai.

Varžovai – tarp lyderių U-19 rinktinių reitinge

Draugiškame turnyre Lietuvos U-19 rinktinės laukia itin sudėtingas jėgų išbandymas: į mūsų šalį atvyksta U-19 rinktinių reitinge antrą ir trečią vietas užimančios Serbijos ir Turkijos jaunimo komandos (jos kartu į Ispanija iš karto pateko į „Elitinį“ čempionato etapą), o taip pat stabiliai žaidžianti Danijos rinktinė, kuri reitinge užima 23-ią vietą.

Pirmose turnyro rungtynėse lietuvių laukia dvikova su bendraamžiais iš Danijos, kurių gretose netrūksta žaidėjų atstovaujančių elitiniams Europos futbolo klubams. Šios rinktinės neabejotini lyderiai - puolėjas Kennethas Zohore iš „Fiorentina“ (Italija) bei „Hamburger SV“ (Vokietija) komandai atstovaujantis saugas Christianas Norgaardas.

Šeštadienį lietuviai žais su Serbijos rinktine, yra ne kartą dalyvavusi žemyno U-19 čempionato finalo etape. 2010-2011 metų sezoną serbų jaunimas nukeliavo iki pat pusfinalio, kur nusileido Čekijos futbolininkams.

Paskutinėse turnyro rungtynėse mūsiškiai susikaus su Turkijos komanda. Turkai per pastaruosius penkerius metus du kartus yra dalyvavę žemyno čempionato finalo etape. Būsimų varžovų gretose netrūksta futbolininkų, kurie žaidžia Vokietijos ir Olandijos klubų jaunimo komandose.

Naudinga repeticija

Lietuvos U-19 rinktinės žaidimui vadovaujantis Antanas Vingilys teigė, jog tokios dvikovos bus labai naudingos ruošiantis ateities kovoms.

„Tai proga išbandyti savo jėgas su elitinėmis rinktinėmis, kurios turi gilias futbolo tradicijas. Žinome, jog mūsų laukia pajėgūs varžovai, tačiau kiekvienose rungtynėse kovosime iki pabaigos ir žaisdami namuose stengsimės įrodyti, jog galime kovoti su aukšto lygio ekipomis“, - LFF.lt sakė A. Vingilys.

Treniruočių stovykloje Palangoje treneriai iš 22 žaidėjų atsirinko 18. Iš jų penki atstovauja užsienio klubams. Rinktinei padėti negalės du Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai – traumuotas vienas pagrindinių rinktinės gynybos ramsčių Lukas Čerkauskas ir po ligos sveikstantis saugas Lukas Narbutas.

Pirmais lietuvių varžovais spalio 11 dieną, ketvirtadienį, bus Danijos futbolininkai, po dviejų dienų mūsiškiai išbandys jėgas su Serbijos komanda, o spalio 16-ą turnyrą baigs rungtynėmis su Turkijos ekipa. Įėjimas į rungtynes – nemokamas.

U-19 tarptautinio draugiško turnyro Lietuvoje tvarkaraštis:

Spalio 11 d. (ketvirtadienis)

15:00 Serbija U-19 – Turkija U-19 (Alytaus SRC stadionas)
18:00 Lietuva U-19 – Danija U-19 (Marijampolės „Arvi“ arenos stadionas)

Spalio 13 d. (šeštadienis)

13:00 Turkija U-19 – Danija U-19 (Alytaus SRC stadionas)
16:00 Serbija U-19 – Lietuva U-19 (Marijampolės „Arvi“ arenos stadionas)

Spalio 16 d. (antradienis)

18:00 Danija U-19 – Serbija U-19 (Alytaus SRC stadionas)
18:00 Lietuva U-19 – Turkija U-19 (Kauno S.Dariaus ir S.Girėno SC stadionas)

Lietuvos U-19 rinktinės sudėtis:

Vartininkai:

Tomas Švedkauskas (AS „Roma“, Italija – 1994 m.),
Marius Suvaizdis („Wurzburger Kickers“, Vokietija – 1995 m.).

Gynėjai:

Julius Aleksandravičius (Nacionalinė futbolo akademija – Jonava – 1995 m.),
Lukas Artimavičius (NFA – Tauragė - 1994 m.),
Džiugas Petrauskas (NFA – Panevėžys – 1994 m.),
Lukas Pangonis (NFA – Kaunas – 1995 m.),
Justas Raziūnas (NFA – Šilutė – 1995 m.),
Justinas Januševskis (FK „Trakai“ – 1994 m.).

Saugai:

Tomas Galdikas (NFA – Kretinga – 1994 m.),
Deimantas Petravičius („Nottingham Forest“ FC, Anglija – 1995 m.),
Tadas Lekeckas (NFA – Marijampolė – 1995 m.),
Gratas Sirgėdas (NFA – Panevėžys – 1994 m.),
Lukas Spalvis („Aalborg“ BK, Danija - 1994 m.),
Gabrielius Judickas (NFA - Marijampolė),
Gerardas Žukauskas (Klaipėdos „Atlantas“ – 1994 m. ),
Edvinas Stonkus (NFA – Vilkaviškis – 1994 m.).

Puolėjai:

Simonas Stankevičius („Leicester City“ FC, Anglija – 1995 m.),
Donatas Kazlauskas (NFA – Kretinga – 1994 m.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)