Pateikiame K. Janulio tekstą:

Į Madridą važiavome aplankyti draugų, atšvęsti gimtadienį ir pamatyti miestą. Penktadienį (lapkričio 20 d.) vaikščiojome prie „Santiago Bernabeu“ stadiono ir pastebėjome tam tikrą judėjimą.

Tuo metu prie stadiono savo asmeniniais automobiliais suvažiavo visi Madrido „Real“ komandos futbolininkai. Jie prie arenos palieka savo mašinas ir jau klubo autobusu drauge vyksta į viešbutį.

Jau tada buvo galima pajusti tam tikrą ypatingą atmosferą ir fanų pamišimą dėl mylimų žaidėjų.

Kitą dieną (šeštadienį, lapkričio 21 d.) iš ryto atvykus prie stadiono sėkmingai pavyko įsigyti 2 bilietus į rungtynes iš perpardavinėtojų, kadangi oficialiai daugelis bilietų jau parduoti.

Ta žinia, kad jau patekome Į „El Classico“ suteikė labai geras emocijas ir malonaus nerimo kupiną mačo laukimą. Į pačias rungtynes atvykome likus 2 valandoms iki dvikovos pradžios. Atkreipėme dėmesį į sustiprintas saugumo priemones, susijusias su pastaraisiais įvykiais Paryžiuje ir Briuselyje. Terorų aktų aukos buvo pagerbtos tylos minute rungtynių pradžioje.

„Santiago Bernabeu“ stadionas buvo pastatytas 1947 metais ir šiuo metu talpina virš 85 tūkst. žiūrovų. Artėjant prie stadiono, jau buvo galima matyti jūrą žmonių laukiančių rungtynių.

Keli kvartalai aplink stadioną buvo uždraustas eismas ir apsauga buvo išriuokata keliais žiedais ir nuolat vyko patikrinimas. Saugumo užtikrinimo lygis pasirodė gan patikimas ir leido jaustis ramiai.

„Real“ klubo žaidėjai atvažiavo į areną lydimi malūnsparnio ir policijos palydos. Tada žmones pradėjo leisti į stadioną. Didžiulis skaičius žiniasklaidos atstovų, įvairiausių tautybių fanai leido pajausti, jog tai ne tik Ispanijos lygos derbis, bet ir viso pasaulio laukiamiausias „El Classico“.

Tai patvirtino ir pirmas žvilgsnis į stadioną iš viršutinių tribūnų. Tada užplūdo žodžiais ar net fotografijomis sunkiai perduodamas jausmas.

Sėdėjome netoli „Barcelona“ komandos aistruolių, kurių buvo, kaip Kauno „Žalgirio“ ultrų Vilniaus „Siemens arenoje“ per lietuvišką krepšinio derbį. Net ir visa atmosfera buvo labai panaši į mūsų Kauno ir Vilniaus krepšinio fanų dvikovas finaluose.

Ypatingą įspūdį paliko rungtynių pradžioje žiūrovams išdalinti balti lapai. Juos vėliau vienu metu pakėlus į viršų, visas stadionas atrodė, lyg apsnigęs.

Mačas buvo įdomus iš esmės tik „Barcelona“ ir neutraliems gerbėjams. Labiausiai juos džiugino „Barca“ futbolininkų susižaidimas ir aikštėje pasirodęs Lionelis Messi.

Rungtynės, kaip visi žinome, baigėsi 4:0 „Barcelona“ ekipos naudai. Tai tikrai nepradžiugino „Real“ klubo gerbėjų ir net paskatino juos skirstytis anksčiau laiko ir laukti kitos dienos spaudos gėdingų antausių, skirtų Madrido miesto komandai ir treneriui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)