Prisimins senas kovas

Pirmieji į aikštę 18-ą valandą išbėgs kauniečiai ir panevėžiečiai. Tiesa, rungtynės vyks ne Kaune, o Marijampolės futbolo manieže.

„Nors orai jau atšilo, bet ilgai užsitęsęs įšalas dar neleido vejai sutvirtėti. Nenorėjusi rizikuoti vejos sugadinimu visam sezonui, Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro administracija neleido mums rungtynių rengti stadione“, – „Kauno“ svetainei internete sakė klubo atstovas Eimantas Pūras.

Nors laikinosios sostinės klubas šį kartą jau dalyvaus LFF taurėje kaip būsimas I lygos dalyvis, daugkartiniai šalies čempionai kauniečiai turėtų būti kupini nori įkasti principiniam varžovui „Ekranui“, su kuriuo nežaidė nuo 2008 metų sezono, kai Panevėžio klubas pranoko „Kauną“ kovoje dėl A lygos aukso.

„Rungtynės bus tikrai įtemptos ir kovingos. Truputį gaila, kad keli patyrę žaidėjai yra iškritę iš rikiuotės. Mindaugas Bagužis smarkiai gripuoja, Edinas Pehličius turi rimtų problemų su čiurna. Problemų po patirtų traumų neatsikrato ir Laurynas Vertelis. Vargu ar šie žaidėjai galės rungtyniauti.

Daugiau atsakomybės ant pečių teks užsikrauti jaunimui. Žaisime su šalies čempionais, todėl svarbiausia jaunimui bus susitvarkyti su jauduliu ir neperdegti emociškai“, - apie pasirengimą dvikovai kalbėjo „Kauno“ vyriausiasis treneris Saulius Vertelis.

Atsipalaiduoti nežada ir šios dvikovos favoritu laikomas „Ekranas“. Per savo karjerą septynis įvarčius į kauniečių vartus įmušęs Egidijus Varnas savo klubo svetainei teigė, jog visa komanda žino apie laukiančią principinę dvikovą: „Papildomos motyvacijos nereikia, tereikia prisiminti prieš kelerius metus vykusias mūsų dvikovas. Trečiadienio mačui esame pasiruošę. Į Marijampolę važiuojame tik pergalės, joks kitas rezultatas netenkina. Varžovus gerbiame, tačiau jų nebijome. Laukia vėl geros ir kovingos rungtynės, kaip būdavo prieš kelerius metus.“

Tai bus jau 65-oji aršių varžovų dvikova ir šeštas kartas, kuomet „Ekrano“ ir FBK „Kauno“ keliai susikerta LFF taurės varžybose. „Ekranui“ šiame turnyre ne tik nepavyko iškovoti nė vienos pergalės prieš oponentus, tačiau dar niekaip nepavyko peržengti kauniečių barjero, išskyrus 1998 metus, kuomet panevėžiečiai turnyro finale savo varžovus įveikė 1:0.

„Vėtrai“ motyvacijos netrūks

Toli gražu ne mažiau įdomios kovos tikimasi Vilniuje, kur „Sportimos“ manieže 19 val. ginklus surems pernai dėl A lygos sidabro medalių kovojusios „Vėtros“ ir „Sūduvos“ komandos.

„Sūduvos“ gynėjas Nerijus Radžius ekipos tinklapiui sakė, jog šios rungtynės – tik pirmoji laukiančio atkaklaus mūšio dalis: „Svarbiausia pasiekti galutinę pergalę, nes laimėti rytoj būtų tik pusė darbo. Tačiau iš Vilniaus grįžti su pergale būtų labai gerai.

Nemanau, kad bus taip, kad kuri nors komanda iškovos įtikinamą pergalę. Manau, tai, kad pirmas žaisime svečiuose, neturės jokios įtakos. LFF taurės varžybos - ne čempionato rungtynės.“

„Sūduvos“ svetainės taip pat pakalbintas „Vėtros“ gynėjas Algis Jankauskas pripažino, kad dar nežino, ar šiemet rungtyniaus UEFA Europos lygoje, net jei laimėtų taurę.

„Oficialiai mums dar nepasakyta, turėsime tokią teisę ar ne. Tačiau motyvacijos netrūks, nes visiems būtų smagu iškovoti LFF taurę, juo labiau kad „Vėtra“ jos dar nėra laimėjusi. Į aikštę žengsime nusiteikę kovoti, kad ir kaip būtų.

Jei sužaisime 0:0, nemanau, kad vertėtų nusiminti. Namuose svarbiausia nepraleisti įvarčio. Tačiau mūsų komanda nusiteikusi iškovoti pergalę. „Sūduva“ - stiprus varžovas, šį sezoną su tokio kalibro komanda dar nežaidėme. Bus gera proga pasitikrinti, ko esame verti“, - teigė Lietuvos nacionalinės rinktinės kandidatas.

Paskutinės komandų tarpusavio rungtynės Marijampolėje baigėsi 1:1. Iš viso nuo 2003 m. komandos tarpusavyje sužaidė 33 rungtynes - Vilniaus „Vėtra“ laimėjo 12 kartų, 13 rungtynių baigėsi lygiosiomis, įvarčių santykis - 33:28 „Vėtros“ naudai. 2005 m. LFF taurės ketvirtfinalyje pajėgesnė buvo „Vėtra“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją