Po sekmadienį Europą pašiurpinusių Minsko veiksmų prievarta nutupdant lėktuvą su opozicijos aktyvistu Romanu Protasevičiumi, LFF kreipsis į UEFA, prašydama atšaukti kontrolinį susitikimą Baltarusijos sostinėje.

„Anksčiau sakėme, kad atskiriame sportą nuo politikos, bet pastarieji įvykiai verčia keisti situacijos suvokimą ir sprendimus. Šią savaitę susitiksime su UEFA atstovais ir kalbėsimės dėl galimybės šias rungtynes atšaukti. Negalime to padaryti vieni, reikalingas UEFA pritarimas – tikiu, kad UEFA pakankamai supratinga, stebi įvykius, ir šios rungtynės neįvyks“, – komentavo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

„Sunku įsivaizduoti, kad XXI amžiuje gali dėtis tokie dalykai. Praėjusį lapkritį jau buvome Minske, matėme, kad situacija įkaitusi. Nebuvo labai didelio noro kažkur vaikščioti po miestą, net negavome leidimo išeiti iš viebučio.

Stengiamės koncentruotis į futbolą, bet akivaizdu, kad situacija ten nėra normali. Vakarykščiai įvykiai rodo, kad kuo toliau, tuo daugiau staigmenų galima laukti. Ir nereaguoti į tuos įvykius nevalia. Aišku, rungtynės numatytos tik lapkritį – dar toli. Bet manau, kad mes tikrai surasime kitą varžovą, o jeigu ne, geriau jau visai nežaisti nei palaikyti sportinius santykius su šalimi, kur dedasi tokie dalykai“, – pridūrė Lietuvos rinktinės strategas Valdas Urbonas.

LFF taip pat atšaukia birželio 8 d. planuotą kontrolinę jaunimo (iki 21 metų) rinktinės dvikovą Minske su vietos bendraamžiais.

„Per daug rizikinga būtų ten keliauti, rizikuoti rinktine, žaidėjais“, – pažymėjo E. Stankevičius.

Jis teigė bandysiantis ieškoti kitų varžovų lietuviams, nors tai ir nebus lengva užduotis.

„Didelio pasirinkimo nebus, visų kalendoriai jau suformuoti, bet ieškosime išeičių“, – sakė vienas LFF vadovų.

Praėjusį rudenį Lietuvos ir Baltarusijos komandos kovojo vienoje UEFA Tautų taurės grupėje – tuomet po mačo Vilniuje (2:2) kai kurie žiūrovai skundėsi, jog apsauga neleido jiems įsinešti į LFF stadioną istorinės baltos ir raudonos Baltarusijos vėliavos, kuri laikoma prezidento Aleksandro Lukašenkos kritikų simboliu.

LFF atstovai tuomet aiškino, esą tokią laikyseną rekomendavusi UEFA.

Atsakomasis susitikimas Minske baigėsi šeimininkų pergale 2:0.

Gynėjas baigia karjerą rinktinėje

Pirmadienį V. Urbonas taip pat paskelbė rinktinės sudėtį Baltijos taurės akistatoms su Estija (birželio 1 d.) ir Latvija (birželio 4 d.) bei kontrolinėms rungtynėms su Ispanijos rinktine (birželio 8 d.).

„Baltijos taurė – gilios tradicijos ir prestižas, tad norime ją laimėti. Po to seks draugiškos rungtynės su ispanais – tokių progų mums nepasitaiko dažnai. Džiugu, kad vadovai rado galimybę dėl šio mačo susitarti. Nors patys nedalyvaujame Europos čempionate, bet išlydėti į jį tokią rinktinę bus tikrai malonu“, – artimiausius iššūkius apžvelgė V. Urbonas.

Treneris informavo, jog karjerą rinktinėje baigia 34-erių gynėjas Mindaugas Palionis, kuriam linkėjo sėkmės antrame Vokietijos divizione rungtyniaujančiame Regensburgo SSV„Jahn“ klube.

Dėl kelio traumos šįkart nebus Vykinto Slivkos, dėl kojos piršto lūžio – Modesto Vorobjovo.

Kvietimų į rinktinę sulaukė tokie naujokai arba vos kojas joje apšilę žaidėjai kaip vartininkai Titas Krapikas ir Lukas Paukštė, gynėjas Sigitas Olberkis, saugai Linas Mėgelaitis ir Karolis Šilkaitis, puolėjas Edgaras Dubickas.

„Nežiūrint į tai, kad dauguma žaidėjų baigė sezoną klubuose ir jau įjungė atostogų režimą, aš tikiuosi, kad jie atvyks rimtai nusiteikę ir budrūs. Negalime atsipalaiduoti, turime būti konkurencingi ir nusiteikę ryžtingai“, – sakė V. Urbonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)