A grupė

1. Kaunas FC
2. FC Šiauliai
3. Kirikiki GB FC
4. Essex Lions

B grupė

1. Genesis FC
2. ASB France
3. All Stars FC
4. ST Johns FC

C grupė

1. Club Futsal UK
2. Enfield FC
3. Sporthouse FC
4. Zappsport FC

D grupė

1. London United FC
2. West London FC
3. Unikum FC
4. Outside FC

Ketvirtfinalyje „Kaunas FC“ susitiko su D grupes komanda „West London FC“ ir po sukios kovos laimėjo rezultatu 3:2.

Pusfinalyje „Kaunas FC “susitiko su garsiaisiais „London Genesis FC“ futbolininkais. Kitame pusfinalyje susitiko London United FC pries ASB France FC komandos.

Pusfinalyje kova vyko labai atkali, pirmi įsiveržė į priekį „Kaunas FC“ jau 6-ą pirmo kėlinio minutę. 14-ą varžovai išlygino rezultatą. Antro kėlinio pradžioje „Genesis FC“ pirmavo 2:1. Antro kėlinio 8-ą minutę priešininkai atitrūko 3:1. Antrame kėlinyje sužaidus 16-ą minučių, „Kaunas FC“ perėmė iniciatyvą ir užspaudė „Genesis FC“ ekipą.

Eimantas Meidus sumažino skirtumą 2:3. Atakuodami „Kauno FC“ vartus varžovai prarado kamuolį, tačiau teisėjas staiga nusprendė sustabdyti varžybas ir skirti 6-ą pražangą dėl nei vienam žaidėjui nesuprantamos priežasties. Kadangi tai buvo 6-a pražanga, į „Kauno FC“ vartus buvo skirtas 10 metru baudos smūgis. „The FA“ Anglijos futbolo federacijos aukščiausios kategorijos teisėjas vietoje 10 metru baudos smūgio, kuris pažymėtas aikštelėje ženklu x, nutarė jį ignoruoti bei savo žingsniais atlikęs išmatavimus paskyrė 8 metrų baudos smūgį.

„Tai buvo labai sunkus savaitgalis, per kurį turėjome labai daug varžybų, buvome labai pavargę, be to mums nepadėjo ir neprofesionalus teisėjo elgesys, kuris ignoravo UEFA ir FIFA taisykles ir nutarė laikytis savo žingsnių skaičiavimo atstumo. Mūsų komandai tiesiog nebeliko kito pasirinkimo kaip palikti aikštelę nebaigus rungtynių ir tokiu būdu išreikšti savo protestą. Kiek ilgiau nei po pusantros valandos vyko susirinkimas, kurio metu Londono salės futbolo turnyro organizatoriai patvirtino pažymėtą 10 metrų baudos smūgio žymą, teisėjas buvo pripažintas suklydęs. Veliau pats pabrėžė, kad jis nežinojo, kad tai yra būtent 10 metrų baudos smūgio žyma“, - įvykius komentavo komandos kapitonas Vytautas Skarna.

„Džiaugiuosi žaidėjais bei jų rezultatais, jie tikrai kovojo iki paskutiniųjų. Tai buvo geras išbandymas. Pusfinalyje situacija buvo labai įdomi. Džiaugiuosi, kad mūsų komanda nenusileido teisėjo neprofesionalumui ir pasitraukė iš turnyro. Mūsų tikslas yra padaryti namų darbus ir pasiruošti rugsėjo 29-ą dieną prasidedančiam aukščiausios Anglijos salės futbolo lygos čempionatui, kur mūsų pirmos rungtynės vyks su „Genesis FC“ komanda“, – sakė V. Skarna.

Šiais metais lygoje taip pat labai daug pasikeitimų. „The FA“ Anglijos futbolo federacija išleido naują taisyklę, kuri nustato, kad kiekvienoje komandoje privalo būti 4 anglų tautybės žaidėjai. Tai reiškia, kad visi klubai privalo registruoti 4 anglu tautybes žaidėjus per kiekvienas rungtynes. „Kaunas FC“ šią taisyklę gerbia ir jau turi naujus talentingus anglų kilmės žaidėjus, kurie pradės treniruotes su greitu metu.

Prisimenant 2012-2013 metu Anglijos salės futbolo čempionatą, nugalėtoju pirmą kartą tapęs „Baku United FC“ klubas nutraukė brazilų „Helvecia FC“ karaliavimą Didziosios Britanijos salės futbolo lygoje ir atstovaus Anglijai UEFA Futsal Cup turnyre.

Šiais metais „Baku United FC“ komandos biudžetas yra 1 mln. svaru. Nauji žaidėjai surinkti iš geriausių UEFA Futsal Cup klubų.

Rugsėjo 15-ą dieną „Kaunas FC“ vyksta į Bath miestą, kur dalyvaus draugiškose varžybose ir žais su Šiaurės pogrupio nugalėtojais „Sheffield United FC“ ir Vidurio Anglijos nugalėtojais „Bath of University FC.“ Tai bus paskutinės draugiškos rungtynės prieš aukščiausios lygos čempionato startą.

„Kaunas FC“ komandos sudėtis:

1. Žydrūnas Kleponis (vartininkas);
2. Eimantas Meidus;
3. Vitalijus Jemeljanovas;
4. Vitalijus Macijauskas;
5. Vytautas Skarna (kapitonas);
6. Ovidijus Girnius.
7. Tomas Vilimas;
8. Karolis Neverdauskas;
9. Aurimas Račkus.

Dėl traumų nežaidė:
Saulius Bertašius;
Vladas Petkevicius;
Saulius Klimas.

FC Šiauliai pateko į stipriausių komandų gretas, laimėję antros Anglijos salės futbolo lygos čempionatą ir tapo antra lietuvių komanda, patekusia į aukščiausią salės futbolo lygą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)