Futbolininkas Ispanijos žiniasklaidai prisipažino, jog pastarosiomis paromis patiria tikrą košmarą.

„Jie žudo žmones, civilius ligoninėse. Dėl visko kaltas Putinas, aš nenoriu sakyti, jog tai Rusijos kaltė, bet Putino.

Mes esame šalis, kuri nori taikiai, ramiai gyventi“, – „Marca Radio“ kalbėjo ukrainietis.

„Sakau tiesą, noriu kariauti ir padėti savo tautai. Bet nežinau, kaip galiu padėti, nemoku šaudyti, užtaisyti ginklą, valdyti jį.

Bet tiesa tokia, kad noriu padėti. Jei galėčiau eiti, eičiau ginti savo teritoriją, tai privaloma kiekvienai ukrainiečio širdžiai“, – pridūrė 24-erių futbolininkas.

Jis buvo paklaustas, ar pasiryžtų vykti į Ukrainą.

„Beveik visi mūsų oro uostai yra užblokuoti. Jei mano šaliai reikia, kad visi ją gintų nuo priešo, aš išvyksiu. Tiesą sakau, noriu išvykti ir padėti savo žmonėms. Pasikalbėsiu su „Sporting“ ir išvažiuosiu“, – teigė futbolininkas.

Jis prisipažino, jog naktimis negali užmigti.

„Skambinu artimiesiems ir bandau juos guosti, o jie sako „ačiū“, aš nieko daugiau negaliu padaryti.

O po 30 minučių vėl skambinu jiems. Visiškai negaliu užmigti. Man skambina mama, sako, girdi šūvius...

Treniruojuosi, bet galvoje mintys tik apie šalį, šeimą... Žmona verkia po 8-is, 10 kartų per dieną, ji bijo mirti“, – savo susirūpinimo neslėpė žaidėjas.

„Kas kaltas? Putinas, tik Putinas. Esame stiprūs, bet mums reikia pagalbos. Mes nenorime mirti ir nenorime žudyti kitų“, – kalbėjo futbolininkas.

Klubas žaidėjui suteikė poilsio ir atleido nuo treniruočių proceso.

Prieš atvykdamas į Ispaniją iki 2017 metų futbolininkas žaidė Lvivo „Karpati“ klube, o 2017 metais persikėlė į Ispaniją, atstovavo „Lugo“, „Leganes“ ekipoms, o dabar nuomos pagrindais gina Chichono „Sporting“ komandos garbę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)