69 proc. laiko kamuolį kontroliavusi Vengrijos komanda atliko 27 smūgius – tarp tokių girnų patekusiems Ed. Jankausko auklėtiniams nuolat reikėjo gesinti gaisrus savoje baudos aikštelėje ir jos prieigose.

32-ą min. lietuvių „ugniagesiai“ neapsižiūrėjo: iš pradžių Attilai Szalai leista netrukdomam atlikti perdavimą į baudos aikštelę, Karolis Uzėla nepataikė į kamuolį, Linas Klimavičius nespėjo sureaguoti – Barnabui Vargai beliko sutvarkyti formalumus.

„Sakyčiau, šiek tiek žioplas įvartis – kamuolys praskriejo pro visą gynybos liniją, apmaudu, tokiose situacijose turėtume „išsivalyti“, – komentavo gynėjas Kipras Kažukolovas.

Netrukus žiūrovus ant kojų pašokdino vengrų kapitonas Dominikas Szoboszlai, baudos smūgiu iš beveik 30 m sudrebinęs Edvino Gertmono ginamų vartų skersinį.

O 83-ią min. prisitaikė Rolandas Sallai, iš maždaug 25 m atstumo išvalęs voratinklius viršutiniame lietuvių vartų kamputyje.

„Tai – himnas meistriškumui, dėl tokių įvarčių futbolas ir yra labiausiai mylimas sportas šiame pasaulyje“, – atsiliepė Ed. Jankauskas.


Vis dėlto ir patys lietuviai paruošė sceną „himnui“ – iš pradžių Eligijus Jankauskas nesuvaldė kamuolio aikštės viduryje, o kai šis atsidūrė prie R. Sallai kojų, svečiai buvo pasyvūs ir leido smūgiuoti, pernelyg pasikliaudami savo vartininku.

„Ar galėjau atremti tą smūgį? Gal taip tik atrodė, bet iš tikrųjų labai jau gerai pataikė. Na, davė jam laiko, pasitaisė kamuolį – žmonės moka mušti“, – pastebėjo E. Gertmonas.

Pastarajam teko neįprasta misija – komanduoti penkių gynėjų linijai, kuria užkamšyti savo baudos aikštelę mėgino Ed. Jankauskas.

Vis dėlto ne nauja taktinė schema, o 67 tūkst. vietų turinčio „Puskas arena“ stadiono gaudesys kėlė daugiau problemų tarpusavio komunikacijai.

„Susikalbėti buvo labai sunku – jeigu gynėjas nesiklauso ir nežiūri į tave, tai faktiškai neįmanoma, – patikino E. Gertmonas. – apskritai buvo sunkios rungtynės, daug gynėmės, buvome susispaudę. Geras varžovas, žaidė aukštu lygiu.“

Statistika

„Pirmame kėlinyje mus buvo užspaudę, reikėjo daug energijos atsilaikyti. Palikome visą širdį aikštėje, nepasidavėme, kovojome iki galo. Bet buvo tikrai sunkios rungtynės“, – kalbėjo K. Kažukolovas.

„Dvejopi jausmai. Pirmas 20 min. buvome susikaustę, gal ir kažkiek bandėme taupyti jėgas. Po to įsivažiavome, treneris pakeitė schemą ir paragino nusiraminti – antras kėlinys buvo žymiai geresnis. Pats turėjau progą, galėjau įmušti, bet paskui pats suklydau, aikštės viduryje praradau kamuolį, ir vengrai pelnė antrą įvartį.

Žaidėjai iš A lygos nėra pratę prie tokių stadionų, tokių greičių. Tiesiog reikia iš savęs daugiau reikalauti treniruotėse, kiekvienose rungtynėse. Tai – ilgas procesas. Turime labai gerą trenerį, kuris tiki – turime ir mes tikėti šiuo procesu, turime dirbti, kito kelio nėra“, – komentavo El. Jankauskas.

„Kovos dvasia, atsidavimas buvo. Stengėmės keisti išsidėstymą aikštėje, buvo vienas momentas, kai turėjome tris kampinius iš eilės, iš kurių lyg ir buvo galima kažką išpešti. Bet, aišku, meistriškumas skiriasi, ir tai atspindi rezultatas. Tikiuosi, kad šis egzaminas turės naudos ateityje“, – pozityvo ieškojo Ed. Jankauskas.

Primename, kad šeštadienį jo treniruojama ekipa be pašalinto Justo Lasicko namuose baigė mačą su Bulgarija 1:1.

Bulgarai antradienį savoje aikštėje sugebėjo atimti taškų iš serbų (1:1) ir paliko lietuvius vienišus Europos čempionato atrankos G grupės turnyro lentelės dugne.

Pasirodymą šiame turnyre Lietuvos komanda tęs rugsėjį, kuomet laukia akistatos namuose su Juodkalnija ir išvykoje su Serbija.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją