Įspūdingą žygį turnyre surengę „TransInvest“ atstovai finalo rungtynėse 2:1 (0:1) įveikė A lygoje didžiajame trejete esančius „Šiaulius“.

„TransInvest“ ne tik niekuo savo varžovams nenusileido, bet ir lenkė juos tiek kamuolio valdymu (53 prieš 47 proc.), tiek ir keltais kampiniais (9 prieš 2), o pagal smūgius link vartų buvo lygu (8 prieš 8).

Pastarieji išsiveržė pirmo kėlinio pabaigoje, kai 41 min. pasižymėjo Eligijus Jankauskas, tačiau 54 min. rezultatą išlygino Yoichi Kawachi, o 80 min. lemiamą žodį tarė Linas Zingertas.

90+6 min. antrą geltoną kortelę ir tuo pačiu raudoną užsidirbo brazilas Henrique Devensas, bet tai turnyro išsišokėliams šokti pergalės šokio jau nesutrukdė.

Tiesa, tai, ar vos porą metų gyvuojantis Vilniaus rajono klubas kitąmet dalyvaus tarptautinėse varžybose, dar spręs UEFA, nes pagal jos reglamentą turnyro dalyviai futbolo žemėlapyje turi egzistuoti bent trejus metus.

Šis finalas tapo istoriniu – abi komandos ne tik, kad nebuvo laimėjusios šio trofėjaus, bet ir niekada anksčiau nežaidė finale.

Neeilinį pasiekimą užfiksavo 38-erių metų saugas Linas Pilibaitis – jis tapo futbolininku, LFF taurės trofėjų laimėjusiu su trimis skirtingais klubais.

Net kelis kartus (2002, 2004, 2005 ir 2008 metais) Linas triumfavo su FBK „Kaunu“, o dar keturis trofėjus pridėjo atstovaudamas jau Vilniaus „Žalgiriui“.

Įdomu, kad būdamas dviejų komandų – „Žalgirio“ ir Kauno „Stumbro“ – dalimi taurę yra iškėlęs ir kitas „TransINVEST“ narys gynėjas Aldas Korsakas.

Vilniečiai šiuo metu užtikrintai pirmauja Pirmoje lygoje, o šiauliečiai nuo pat sezono starto tvirtai laikosi pirmame A lygos trejete.

„TransInvest“ tapo pirmąja antrojo pagal pajėgumą šalies diviziono ekipa nuo 2019-ųjų, patekusia į taurės finalą – tąsyk finale dėl trofėjaus kovėsi Gargždų „Banga“, 0:4 neprilygusi Marijampolės „Sūduvai“.

Abi komandos savo pasirodymus taurėje pradėjo nuo antrojo etapo. Šiauliečiai, kaip aukščiausios lygos klubas, pirmąjį praleido dėl turnyro sistemos, tuo tarpu „TransInvestt“ nežaidė burtų keliu.

Giedriaus Barevičiaus kariauna vėliau žaistas ketverias rungtynes laimėjo bendru skirtumu 11:2. Pirmiausia buvo pranoktas Pirmos lygos kaimynas Kėdainių „Nevėžis“ (5:1), vėliau be didesnių problemų susitvarkyta su VRFS III lygos atstovais „Navigatoriais“ (3:0), o vėliau pradėti rinkti aukščiausios lygos komandų skalpai: ketvirtfinalyje po pratęsimo ir dramatiškai paskutinę minutę pelnyto įvarčio 2:1 palaužta „Banga“, o pusfinalyje besibaigiant pagrindiniam laikui iš kovos 1:0 eliminuotas ir Telšių „Džiugas“ (1:0).

Savo ruožtu šiauliečiai ketverias savo žaistas rungtynes laimėjo bendru rezultatu 9:2. Mindaugo Čepo komandos kelyje buvo trys A lygos klubai bei viena Pirmos lygos komanda. Savo kampaniją Saulės miesto ekipa pradėjo 2:1 laimėta dvikova prieš Alytaus „Dainavą“. Vėliau sekė pergalė 2:0 prieš žemesnės lygos „Be1 NFA“ komandą bei namuose tokiu pat rezultatu nugalėti Vilniaus „Riteriai“. Pusfinalyje prireikė ir pratęsimo, bet galiausiai 3:1 eliminuotas ir „Kauno Žalgiris“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)