Surinkusios 6 taškus „Gintra-Universitetas“ užėmė antrą vietą 6-oje atrankos grupėje ir pateko į atkrintamų varžybų etapą kaip viena iš dviejų geriausių antrų ekipų dėl geriausio įvarčių santykio.

Kovodamos tik dėl pergalės šiaulietės aktyviai pradėjo rungtynes prieš Albanijos čempiones „Vllaznia“ futbolininkes. Progas pasižymėti susikūrė Rasa Imanalijeva, Sonata Vanagaitė ir Ana Alekperova. Reikšmingu rungtynių posūkiu tapo varžovės Lavije Begolli gauta raudona kortelė už tyčinį spyrį į koją. Pirmą kėlinį albanės sugebėjo baigti nepraleidusios įvarčio.

Šiaulietės nenutraukė tradicijos pelnyti įvartį prasidėjus antram kėliniui. Šįkart „Gintros-Universiteto“ įvarčių seriją pradėjo S. Vanagaitė. „Gintra-Universitetas“ nesumažino apsukų ir šturmavo varžovių vartus. Aktyviai puolime besidarbavusi Simona Veličkaitė padvigubino savo komandos persvarą, o įpusėjus antram kėliniui pasižymėjo dubliu. Klausimo, kas rungtynių nugalėtojas neliko, tačiau šiaulietės dar neprarado vilčių kovoti dėl kelialapio į kitą etapą.

„Gintra-Universitetas“ pasinaudojo, jog varžovės nuleido rankas, tad reguliariai ieškojo kelių link vartų. Susitikimo pabaigoje albanės gynyboje prarado koncentraciją ir leido R. Imanalijevai netrukdomai smūgiuoti vartininkės aikštelėje. Per pridėto laiko paskutinę minutė „Gintra-Universitetas“ uždirbo kampinį, po kurio auksinės vertės įvartį pelnė Viktorija Budrytė.

Rezultatas 5:0 leido šiaulietėms pelnyti antrą vietą, nusileidus tik Kipro čempionėms „Apollon Ladies“ futbolininkėms. Tačiau apie tai, kad pavyko žengti toliau, paaiškėjo tik suskaičiavus visų grupių rezultatus. Kelialapiai atiteko tik 2 antroms komandoms iš 8 antrankos grupių. Buvo skaičiuojami tik rezultatai tarp pirmų trijų komandų, tad „Gintrai-Universitetui“ realizuoti savo svajonę leido geresnis įvarčių santykis (6-3). Kartu su šiaulietėmis pateko Slovėnijos atstovės, o įvarčiu mažiau pelniusios Rumunijos čempionės liko už borto.

Patikimai gynyboje sužaidusi „Gintros-Universiteto“ gynėja Vestina Neverdauskaitė buvo patenkinta turnyro baigtimi.

„Šis turnyras turėjo didelę reikšmę, ne tik man, o visai komandai. Vienas tikslas buvo iškovoti kelialapį į kitą UEFA etapą! Gaila, kad nusileidom Kipro komandai, tačiau antra vieta turnyre ir kitas etapas viską atperka. Labai esu patenkinta komanda, kovėmės, visas jėgas atidavėme ir pasiekėme tikslą!“, - LFF.lt teigė gynėja.

Turnyro lentelė:

1.FC Apollon Ladies FC32106-247
2.Gintra Universitetas32018-356
3.Vllaznia Vllaznia31112-6-44
4.Klaksvíkar3 003 2-7 -5 0

Rezultatas:

„Vllaznia“ 0 - 5 „Gintra-Universitetas“

55' Sonata Vanagaitė [0 - 1]
63' Simona Veličkaitė [0 - 2]
79' Simona Veličkaitė [0 - 3]
85' Rasa Imanalijeva [0 - 4]
90+4' Viktorija Budrytė [0 - 5]

20' Lavdije Begolli („Vllaznia“) - raudona kortelė

„Gintra-Universitetas“: Ina Boiko, Laetitia Chapeh Yimga, Dovilė Gailevičiūtė (61' Algimantė Mikutaitė), Viktorija Budrytė, Kristina Petrunova, Ana Alekperova, Vestina Neverdauskaitė, Milda Liužinaitė (80' U. Šmitaitė), Rasa Imanalijeva, Simona Veličkaitė, Sonata Vanagaitė (69' K. Vaičiulaitytė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)