Visi išvardinti futbolininkai per savaitę rungtyniaudami „Manchester City“ ekipoje uždirba 190 tūkstančių svarų sterlingų. Tuo metu D.Silvos atlyginimas iki šiol buvo kiek kuklesnis – 130 tūkstančių svarų sterlingų.

D. Silva buvo vienas iš svarbiausių „Manchester City“ pergalių kalvių, todėl nenorėdami jo prarasti klubo vadovai jam pasiūlė pratęsti sutartį, pagal kurią jo atlyginimas taptų toks pats, kaip ir geriausiai apmokamo trejeto.

Manoma, kad naujasis D.Silvos kontraktas su „Manchester City“ galios 4 arba 5 sezonus. Pats žaidėjas prieš kiek laiko pareiškė, jog yra patenkintas viskuo, ką gavo Anglijoje ir neketina palikti komandos, nors susidomėjimą juo demonstravo Madrido „Real“.

Po praėjusio sezono D. Silva sakė: „Žinau, kad mano agentas turėtų kalbėtis su klubo vadovais dėl kontrakto pratęsimo. Bet aš esu atsipalaidavęs. Mano dabartinė sutartis galioja dar du sezonus ir esu laimingas būdamas čia. Manau, kad padariau progresą nuo to laiko, kai palikau CF „Valencia“ komandą ir čia galiu kovoti dėl titulų. Tai buvo vienas iš mano tikslų, kuomet iškeliavau iš Ispanijos“.

Ispanijos rinktinės žvaigždė kitų futbolininkų buvo išrinktas geriausiu praėjusio sezono lygos futbolininku. Silva prie „Manchester City“ čempionų titulo prisidėjo 6 įvarčiais ir net 18 rezultatyvių perdavimų.