Turkijos čempionų strategas Okanas Burukas po nelengvos pergalės 1:0 prisiminė „Žalgirio“ turėtas progas bei išskyrė skirtingą komandų sportinę formą.

„Mums nepavyko pelnyti antrojo įvarčio, o varžovai nekeitė savo išsidėstymo. Tikėjomės, jog jie žais atsitraukę, bet šįkart jie gynėsi su 10 žmonių. Pirmame kėlinyje priekyje jie paliko tik vieną žaidėją.

Tai buvo 24 rungtynes lygoje sužaidusi komanda, kuri buvo fiziškai geriau pasirengusi nei mes. Ji gerai gynėsi.

Pirmoje rungtynių pusėje žaidėme žemiau savo galimybių ribos, sukūrėme mažiau progų, tačiau antroje dvikovos pusėje buvome produktyvesni“, – po pergalės kalbėjo O. Burukas.

„Po keitimo išleistas Yunusas Akgunas padėjo tiksliau regzti atakas dešiniajame krašte. Keremas Akturkoglu taip pat sulaukdavo perdavimų kairėje.

Mums reikėjo pelnyti antrąjį įvartį ir užbaigti rungtynes. Suteikėme varžovui dvi pavojingas progas, kurios mus išgąsdino. Buvo svarbu įveikti šį etapą“, – teigė O. Burukas, priminęs dvi puikias „Žalgirio“ puolėjo Mathiaso Oyewusi galimybes pasižymėti tiek pirmame, tiek antrame kėlinyje.

O. Buruko veide po pergalės buvo daugiau susirūpinimo nei džiaugsmo patekus į kitą etapą. Strategas spaudos konferencijoje teisinosi dėl dar neoptimalios komandos sportinės formos.

„Nesame geros sportinės formos. Kai kurie mūsų komandos žaidėjai prie ekipos prisijungė labai vėlai. Mūsų tikslas – kitas ratas. Dabar būsime labiau pasirengę ir sudėtyje turėsime daugiau žaidėjų.

Yra futbolininkų, kuriais papildysime savo komandą. Lucasas Torreira netrukus pradės treniruotis su visa komanda, į rikiuotę grįžta Mauro Icardi, Wilfriedas Zaha jau bus su mumis“, – komandos potencialą priminė strategas.

Skirtingai nei dvikovoje Vilniuje, Stambule nežaidė italas Nicolo Zaniolo, anot stratego, saugas traumuotas ir prie komandos pratybų prisijungs artimiausiomis dienomis.

Žalgiriečiai be tarptautinių kovų vis tiek neliks mažiausiai iki pat rugsėjo. Iš UEFA Čempionų lygos atrankos iškritęs „Žalgiris“ persikels į UEFA Europos lygos atranką (rugpjūčio 10 ir 17 d.) ir susitiks su „Hacken“ klubu iš Švedijos, kuris po 11 metrų baudinių serijos (3:4) nusileido Klaksviko KI iš Farerų salų – 0:0 ir 3:3.

Savo ruožtu „Galatasaray“ trečiame UEFA Čempionų lygos kvalifikaciniame etape kovos su pajėgiausia Slovėnijos komanda Liublianos „Olimpija“, kurios garbę gina ir Lietuvos rinktinės saugas Justas Lasickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją