Skelbiama, kad „Ineos Group“ vadovas nusipirks 25 proc. B komandos akcijų, kurias valdo Avramas ir Joelis Glazeriai, ir iki 25 proc. pagrindinio klubo akcijų, kuriomis viešai prekiaujama Niujorko akcijų biržoje. Bendra šių akcijų vertė turėtų siekti apie 1,43 mlrd. eurų, tačiau pagrindiniais savininkais liks kontraversiškoji Glazerių šeima.


BBC teigimu, pagal kontraktą, 71-erių brito valdoma įmonė perims klubo futbolo operacijų kontrolę ir skirs apie 270 mln. eurų „Old Trafford“ stadiono tobulinimui, dėl kurio senumo anksčiau skundėsi chaotiškai klubą palikęs Cristiano Ronaldo.

Naujasis „Man Utd“ akcininkas išplatintame komentare teigė, jog per pastaruosius metus klubo potencialas buvo naudojamas neteisingai, o lėšų siekti pozityvių rezultatų – visada buvo.

„Mes atvykstame ilgam ir žinome, kad laukia sunkūs iššūkiai. Mes pasirengę dirbti su visais klubo žmonėmis, darbuotojais ir kartu su jais judėsime į priekį. Bendras tikslas yra aiškus, visi norime matyti „Manchester United“ grįžtantį ten, kur jis turėtų būti – Anglijos, Europos ir pasaulio futbolo viršūnėje“, – skelbta pranešime.

„Ineos Group“ pagrinde dirba su kuru, cheminėmis medžiagomis, tačiau po truputį tampa vis svarbesniu veikėju ir profesionaliame sporte. Tarptautinei įmonei, kurios 2022 m. pajamos sieke beveik 21 mlrd. eurų, priklauso Prancūzijos „Nice“ ir Šveicarijos „Lausanne“ klubai, trečdalis „Mercedes“ komandos „F-1“ varžybose ir daugiau.

Tiesa, akcijų pardavimo sandoris dar neužbaigtas, kadangi nesutvarkyti visi formalumai. „Tikimės, kad viskas bus užbaigta kaip įmanoma greičiau“, – rašė „Manchester United“ pranešime.

„Premier“ lygoje su 28 taškais komanda žengia vos 8-a, o nuo lyderių atsilieka jau 12 taškų. Paskutinėse rungtynėse 0:2 nusileista Londono „West Ham United“ futbolininkams. Tai blogiausias sezono startas klubo istorijoje nuo 1930 metų.

Seras Jimas Ratcliffe'as
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją