Ispanai praneša, kad išsinuomojo telšiškį iš anglų „Watford City“ komandos. 28-erių metų G. Arlauskis teoriškai jau gali debiutuoti artėjančio savaitgalio (sekmadienio, sausio 31-os d.) rungtynėse svečiuose su Madrido „Real“ futbolininkais (pradžia 21.30 val. Lietuvos laiku).

Spėjama, kad „Espanyol“ už lietuvį po šios sezono sumokės „Watford City“ ekipai 1 mln. eurų išpirką.

Pastaruoju metu „Espanyol“ ekipos vartus gynė mažai patyręs 21-erių metų Pau Lopezas, nes pagrindinis vartų sargas Fransesco Bardi buvo išsiųstas atgal į Milano „Inter“ (Italija) klubą.

G. Arlauskis yra saugojęs Bukarešto „FC Steaua“ (Rumunija), Kazanės „Rubin“ (Rusija), „Unirea Urziceni“ (Rumunija) ir „Šiaulių“ komandų vartus.

Giedrius Arlauskis (rcdespanyol.com nuotr.)

Pastarieji pusę metų Anglijos „Premier“ lygoje Lietuvos rinktinės žaidėjui nebuvo sėkmingi. Jis pralaimėjo konkurencinę kovą Heurelho Gomesui ir nuolat buvo atsarginis.

Mūsiškis taip pat buvo kritikuojamas dėl savo trumpo pasirodymo aikštėje mače su Birmingemo „Aston Villa“ klubu. Iš viso Anglijoje geriausias praėjusių metų Lietuvos futbolininkas sužaidė dvejas rungtynes.

Jis žaidė viename Anglijos lygos taurės mače, kai „Watford“ svečiuose 0:1 nusileido „Preston“ ekipai iš antros pagal pajėgumą šalies lygos, ir 67 min. pakeitė H. Gomesą, kai šis patyrė traumą. Antras kartas buvo „Premier“ lygos dvikova su minėta „Aston Villa“, kai aikštėje pasirodė antrame kėlinyje, rezultatui esant 1:1 („Watford“ laimėjo 3:2).

G. Arlauskis į Katalonijos sostinės „ispanų“ komandos bazę atvyko dar trečiadienį (sausio 27-ą d.) ir sėkmingai įveikė medicinos patikrą.

Mūsiškis Ispanijos žiniasklaidai ir „Espanyol“ klubo fanams bus pristatytas penktadienį, sausio 29-ą dieną 14.30 val. Lietuvos laiku. Jam stadione bus įteikti marškinėliai, pažymėti 1 numeriu.

G. Arlauskio įsigijimu labiausiai rūpinosi dabartinis mėlynų ir baltų treneris rumunas Constantinas Galča, kuris lietuvį treniravo dar Bukarešte.

„Espanyol“ klubas Ispanijos čempionate po 21-o turo su 22-iem taškais užima 13-ą vietą tarp 20-ies komandų. Ispanai iškovojo 6 pergales, 4 kartus sužaidė lygiosiomis ir patyrė 11 pralaimėjimų. Tikimąsi, kad G. Arlauskis padės pataisyti prastoką įmuštų ir praleistų įvarčių santykį (20:35).

Pastarajame šalies pirmenybių ture „Espanyol“ futbolininkai namuose išsiskyrė taikiai 2:2 su „Villarreal“ komanda.

G. Arlauskis: aš galiu aikštėje net numirti už savo komandą

Netrukus po sutarties pasirašymo G. Arlauskis davė pirmą interviu „Espanyol TV“ televizijai.

„Aš esu labai laimingas būdamas čia, džiaugiuosi būdamas nuostabaus klubo dalimi. Nekantrauju susipažinti su komandos draugais ir pradėti treniruotis. Aš turiu šiek tiek informacijos apie kai kuriuos žaidėjus. Prieš tai esu daug girdėjęs, kad „Espanyol“ yra garsus klubas Ispanijoje. Man tai - pajėgus klubas. Man patinka čia būti. Esu laimingas, net labai laimingas, nes aplink geri klubo žmonės. Tikiuosi, kad čia nuveiksime didelius darbus.

Keli žodžiai apie save, kaip vartininką. Esu pasirengęs daryti viską, kad mano komanda laimėtų rungtynes. Aš net galiu numirti aikštėje už savo komandą. Man svarbiausias dalykas yra pergalės. Nemėgstu pralaimėti, net per treniruotes. Ką bedaryčiau - stengiuosi būti nugalėtoju. Net, kai žaidžiu su savo vaikais - aš noriu laimėti. Toks mano mentalitetas. Tai leidžia man siekti gerų rezultatų ir nuolat tobulėti. Aš - nugalėtojas! Mėgstu laimėti. Aš atvykau čia padėti siekti pergalių. Kovosiu už šią komandą!

Pirmą dieną esu Barselonoje, šiame klube. Esu pakylėtas. Ką tik apžiūrėjau šį puikų stadioną. Noriu eiti į aikštę ir bandyti treniruotis, nes čia iš tikrųjų puiku. Noriu susitikti su komanda, su jais treniruotis ir pažiūrėsime, kaip čia bus su sekmadienio rungtynėmis...

Tai - mano žinutė fanams: tikėkite komanda! Mes darysime viską, kad kiltume aukštyn“, - sakė G. Arlauskis interviu „Espanyol TV“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)