FIFA viceprezidento pareigas užimantis M. Platini raštu informavo visus UEFA narius Senajame žemyne ir FIFA apie savo ketinimus, tikėdamasis jų paramos.

„Tai buvo labai asmeniškas, gerai apgalvotas pasirinkimas tiek dėl futbolo, tiek dėl mano paties ateities. Gyvenime ateina laikas, kuomet likimą privalai imti į savo rankas“, - UEFA svetainėje internete cituojami vadovo apsisprendimo motyvai.

FIFA prezidento rinkimai įvyks ateinančių metų vasario 26-ą dieną, o pretendentų kandidatūrų į šias pareigas registracijos terminas baigsis spalio 26-ą dieną.

M. Platini jau ilgus metus buvo minimas realiausiu kandidatu FIFA prezidento pareigose pakeisti S. Blatterį, kuris, šiemet atsisakęs palikti užimamas pareigas, gegužės 29-ą dieną penktai kadencijai buvo išrinktas FIFA vadovu.

Praėjus keturioms dienoms po rinkimų, S. Blatteris, sulaukęs aktyvių Šveicarijos ir JAV prokuratūros veiksmų dėl korupcijos apraiškų FIFA veikloje, pareiškė apie pasitraukimą iš užimamų pareigų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)