Atsakomos rungtynės po savaitės - gegužės 2-ą dieną - vyks Londone ir Lisabonoje.

D.Luizo baudos smūgis lėmė „Chelsea“ klubo pergalę Bazelyje

Dvikovą Šveicarijoje aktyviau pradėjo svečiai iš Londono. 2-ą min. Po Franko Lampardo kelto kampinio kamuolys atšoko nuo saugo iš Nigerijos Victoro Moseso galvos ir įskriejo į „Basel“ ekipos vartus - 0:1.

Iniciatyva ir toliau priklausė „Chelsea“ klubui. 36-ą min. gerą progą įvarčiui turėjo Ramiresas, o 45-ą min. savo galimybės neišnaudojo belgas Edenas Hazardas.

Nors „Basel“ ekipa stengėsi kontratakuoti po 45 min. žaidimo rezultatas buvo 0:1 Londono komandos naudai.

Antro kėlinio pabaigoje „Basel“ komandos pastangos išlyginti santykį nenuėjo veltui. 87-ą min. Fabianas Scharas išlygino rezultatą iš 11 metrų baudinio - 1:1. Baudinys buvo skirtas, kai Azpilicueta („Chelsea“) prasižengė prieš Valentiną Stockerį.

Kai atrodė, kad rungtynės baigsis taikiai 1:1, „Chelsea“ ekipa sugebėjo išplėšti pergalę. 90+3' min. Davidas Luizas paskutiniu mačo baudos smūgiu po išskydusią varžovų gyvatvorę pergudravo vartininką Yanną Sommerį - 1:2.

„Fenerbahce“ futbolininkai įveikė svečius iš Lisabonos

Kitose rungtynėse Stambule pirmo kėlinio pirmoje pusėje vyko atkakli ir permaininga kova. Abi komandos pakaitomis atakavo varžovų vartus, bet šimtaprocenčių progų nesukūrė.

45+1 min. Johnas („Benfica“) baudos aikštelėje prasižengė prieš Gokhaną Gonulą („Fenerbahce“) ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Tačiau 45+2 min. po Cristiano smūgio kamuolys pataikė į kairį virpstą. Po pirmo kėlinio - 0:0.

Antrame kėlinyje turkams nusišypsojo laimė. 72-ą min. Egemenas Korkmazas po kampinio smūgiavo galva ir kamuolys šį kartą nuo virpsto įskriejo į vartus - 1:0. Papildomas vartų linijos teisėjas, nors buvo čia pat, ne iš karto užfiksavo, kad kamuolys buvo kirtęs vartų liniją, kai jį iš ten išmušė gynėjas.

Rungtynes kukliai 1:0 laimėjo Stambulo klubas.

Rezultatai:

„Basel“ 1 - 2 „Chelsea“.

12' Victor Moses [0 - 1]
87' Fabian Schar [1 - 1] (iš 11 metrų baudinio)
90+3' David Luiz [1 - 2]

„Fenerbahce“ 1 - 0 „Benfica“.

72' Egemen Korkmaz [1 - 0]

45+2' Cristian („Fenerbahce“) - nerealizavo 11 metrų baudinio

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)