Pirmojo atrankos varžybų etapo rungtynėse Vilniaus LFF stadione žalgiriečiai ketvirtadienio vakarą 2:0 (2:0) nugalėjo „Paide LM“ komandą iš Estijos.

Abu įvarčius šeimininkai pelnė pirmoje rungtynių pusėje. 9 min. po Liviu Antalio perdavimo pasižymėjo Andrija Kaludžerovičius, o 32 min. rumunas ir serbas jau pasikeitė vietomis – A. Kaludžerovičius asistavo įvartį įmušusiam L. Antaliui.

Po pertraukos „Žalgiris“ turėjo ne vieną progą pasižymėti, rungtynių pabaigoje A. Kaludžerovičius pataikė į virpstą, tačiau vartuose kamuolys taip ir nebeatsidūrė.

Pažymėtina, kad savo meistriškumą ne sykį teko pademonstruoti ir „Žalgirio“ vartininkui Martinui Berkovecui – čekas atrėmė keletą itin pavojingų svečių smūgių.

„Žalgiris“ iš viso į vartus smūgiavo 21 kartą, kamuolys į vartų plotą skriejo 10 sykių. Varžovai atliko 7 smūgius, 3 kartus kamuolys skriejo į vartų plotą.

Mačui teisėjavo arbitrų brigada iš Suomijos.

„Žalgirio“ sudėtis: Berkovecas, Tatomirovičius, Mikoliūnas, Ljubisavljevičius, Slijngardas, Vorobjovas, Šimkus, Antalis (Enninas), Kaludjerovičius, Kamenaras (Kuklys), Videmontas.

Primename, kad dėl koronaviruso pandemijos UEFA buvo priversta keisti įprastinę varžybų vykdymo sistemą – kuri komanda pateks į kitą etapą, paaiškėja per vienas, o ne dvejas rungtynes.

Kitoms Lietuvos komandoms UEFA Europos lygos atrankoje sekėsi skirtingai. Vilniaus „Riteriai“ pateko į kitą etapą namie 3:2 įveikę „Derry City“ iš Šiaurės Airijos, o „Kauno Žalgiris“ iš varžybų pasitraukė su trenksmu – Norvegijoje buvo sutriuškintas 1:6 Budės „Glimt“ ekipos.

Į UEFA Europos lygos atrankos varžybose dalyvaus ir Marijampolės „Sūduva“, iškritusi iš UEFA Čempionų lygos atrankinio turnyro.

„Riterių“, „Žalgirio“ ir „Sūduvos“ tolimesnius varžovus lems burtai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)