Jau 9-ą min. katalonų gynėjas Ronaldas Araujo įsimušė kuriozišką įvartį į savus vartus, ir šeimininkai metėsi į priekį lyginti rezultato.

Jų pastangos vaisių davė pačioje pirmo kėlinio pabaigoje, kuomet užsitęsusį antpuolį rezultatyviai užbaigė Sergi Roberto.

„Real“ lygiosios netiko, bet ieškoti kelių link „Barcos“ vartų nebuvo lengva. Galiausiai 81-ą min. Dani Carvajalis tiksliu perdavimu surado nuo atsarginių suolo pakilusį Marco Asensio, nukreipusį kamuolį į tinklą.

Bet po ilgos VAR peržiūros įvartis neįskaitytas nustačius milimetrinę nuošalę.

O kitoje aikštės pusėje jau tiksint kompensuotam laikui Xavi auklėtinių kontrataką po Alejandro Balde perdavimo vainikavo kito atsarginio Francko Kessie įvartis.

Pergalė „Barcelona“ (68 taškai) leido padidinti atotrūkį nuo antroje vietoje žengiančio „Real“ iki 12 taškų.

Rungtynes „Camp Nou“ stadiono tribūnose stebėjo buvęs ilgametis „Barcelona“ vairininkas Josepas Guardiola, dabar treniruojantis „Manchester City“ (Anglija).

Atvykti turėjo ir „Real“ prezidentas Florentino Perezas, bet atsisakė kelionės į pagrindinių konkurentų teritoriją dėl į viešumą iškilusių įtartinų „Barcelona“ ryšių su teisėjų atstovais.

Vietoje to karališkojo klubo bosas pasirinko krepšinį Madride, bet ir čia turėjo nusivilti – „Real“ namuose pralaimėjo Vitorijos „Baskonia“, kuriai lemiamus taškus rinko lietuvis Rokas Giedraitis.

Tuo metu Vokietijoje lyderio poziciją prarado titulą ginantis Miuncheno „Bayern“. Bavarai išvykoje 1:2 (1:0) pripažino Lėverkuzeno „Bayer“ pranašumą.

Nors Joshua Kimmichas pirmame kėlinyje buvo išvedęs Juliano Nagelsmanno auklėtinius į priekį, po pertraukos į „Bayern“ vartus skirti du 11 m baudiniai, kuriuos abu realizavo Exequielis Palaciosas.

Konkurentų nesėkmė leido pirmą vietą perimti Dortmundo „Borussia“, kuri išvakarėse 6:1 sutriuškino „Koln“ futbolininkus.

„Prūsų“ sąskaitoje dabar yra 53 taškai, čempionai atsilieka tašku.

Trečioje pozicijoje lieka Berlyno „Union“ (48 tšk.), namuose 2:0 įveikęs Frankfurto „Eintracht“.

Lyderis sekmadienį krito ir Prancūzijoje, tiesa, „Paris Saint-Germain“ bent jau kol kas gelbsti prieš tai taškų rezervu prikimšta minkšta pagalvė.

Christophe‘o Galtier auklėtiniai savoje tvirtovėje 0:2 (0:1) pralaimėjo „Rennes“.

Įdomu, jog šiai komandai PSG nesugebėjo įmušti nė įvarčio ir pirmajame rate. Tokių „sausų“ rungtynių nacionaliniame čempionate Paryžiaus žvaigždynas apskritai teturėjo trejas.

Nugalėtojų gretose pasižymėjo Karlas Toko Ekambi bei Arnaud Kalimuendo.

Panašių vargų nepatiria užtikrintai link „scudetto“ Italijoje žygiuojantis „Napoli“, sekmadienį svečiuose sutriuškinęs „Torino“ 4:0 (2:0).

Turino ekipos legionierius iš Lietuvos Gvidas Gineitis liko ant atsarginių suolo.

Neapolio klubui du įvarčius pelnė rezultatyviausias „Serie A“ snaiperis Victoras Osimhenas, po vieną pridėjo Kviča Kvarackelija ir Tanguy Ndombele.

Artimiausią persekiotoją Luciano Spalletti auklėtiniai (71 tšk.) jau lenkia 19 taškų.

Romos derbyje į antrą vietą užkopęs „Lazio“ (52 tšk.) palaužė mirtinus priešininkus iš „Roma“ (47 tšk.) stovyklos 1:0 (0:0). Rungtynių herojumi tapo vienintelio įvarčio autorius Mattia Zaccagni.

Dvikovos pabaigos dėl raudonų kortelių nesulaukė du „Roma“ ir vienas „Lazio“ futbolininkas, taip pat po vieną abiejų ekipų trenerių štabų atstovą.

Kitose principinėse rungtynėse Milano „Inter“ (50 tšk.) namuose 0:1 (0:1) neprilygo Turino „Juventus“ (41 tšk.) ir smuktelėjo ant trečios pakopos.

Lemiamas buvo Filipo Kostičiaus smūgis pirmame kėlinyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją