Paprasta katalonams nebuvo ir šįsyk: pirmoje rungtynių pusėje teko vytis varžovus, o trečiame kėlinyje perėmus iniciatyvą – saugoti trapią persvarą.

Tarp Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių labiausiai išsiskyrė įžaidėjai. Nicolasas Laprovittola pasižymėjo 16 taškų ir 8 rezultatyviais perdavimais, Tomašas Satoransky taip pat surinko 16 taškų.

Trečiasis atakų organizatorius Rokas Jokubaitis ant parketo praleido 16 min., per kurias sumetė 7 taškus (1/1 dvitaškio, 1/2 tritaškių, 2/2 baudų), atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 1 kamuolį.

Andalūzų komandoje pirmu smuiku griežė 19 taškų pelnęs Kendrickas Perry.

Kitose sekmadienio rungtynėse Vitorijos „Baskonia“ jau ketvirtą kartą šiame sezone nurungė Madrido „Real“ – ir padarė tai paties karališkojo klubo tvirtovėje.

Ketvirto kėlinio pabaigoje Rokas Giedraitis pelnė 5 lemtingus baskų taškus, kurie nuvedė į pergalę 95:88 (15:27, 24:18, 31:24, 25:19).

Iš viso lietuvis per 20 min. sukaupė 12 taškų (4/5 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 4/5 baudų), atkovojo 6 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Kitas Vitorijos komandos legionierius iš Lietuvos Tadas Sedekerskis nerungtyniavo dėl traumos.

Pirmoje akistatos dalyje šeimininkai pirmavo 15 taškų skirtumu, tačiau viskas apsivertė aukštyn kojomis po pertraukos – „Baskonia“ net neprireikė jai būdingo tritaškių uragano, mat šįkart Joano Penarroya auklėtiniai daugiau nei pusę taškų suvertė iš baudos aikštelės.

Rezultatyviausiai žaidė 19 taškų atseikėjęs Marcusas Howardas, 16 pridūrė Maxas Heideggeris, 15 – Vanja Marinkovičius, o Stevenas Enochas pelnė 10 taškų ir atkovojo tiek pat kamuolių.

„Real“ nepakako 21 Gabrielio Decko ir 15 Džanano Musos taškų.

Toks rezultatas įvedė trivaldystę Ispanijoje: kaip ir „Barca“, „Real“ su „Baskonia“ yra surinkę po 19 pergalių bei 4 pralaimėjimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją