Liepojos miestas, kur vyks rungtynės, nuo Palangos yra nutolęs vos per 70 kilometrų, tad Lietuvos delegacija nusprendė į Latviją keliauti rungtynių dieną.

Lietuviai tarp rungtynių turi vos dvi laisvas dienas, o latviai Baltijos taurės turnyrą tik dabar pradeda.

„Be abejo, nepamaišytų dar viena kita laisva diena, tačiau neabejoju, kad vyrai ras jėgų ir jas atiduos aikštėje. Šios rungtynės mums bus finalas, tad taupytis nebėra prasmės“, – portalui futbolas.lt kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas.

Estijos rinktinė į Lietuvą atvyko be keturių pagrindinių futbolininkų, latviai, savo ruožtu, surinko pačius geriausius. Šios šalies nacionalinėje komandoje žais „Hamburger SV“, „Metz“, Borisovo BATE ir Kijevo „Dinamo“ atstovai.

„Pavadinimai skamba neblogai. Ir tai neturėtų stebintų tų, kurie iš vidaus žino visa Latvijos virtuvę. Ne taip seniai teko Rygoje dalyvauti PRO kursuose, tad turėjau galimybę susipažinti su tuo didžiuliu darbu, kurį jie daro futbolo labui. Galbūt šiandien jų rezultatai dar nėra matomi, tačiau ateity neabejoju, kad matysime to darbo vaisius.

Kalbant apie šiandieninę Latvijos rinktinę, tai jos žaidimo braižas gerokai skiriasi nuo Estijos rinktinės žaidimo. Latvių futbolas labiau tiesmukiškas. Jie mažiau rizikuoja. Prieš juos naudojant net ir minimalų presingą, visada sulauksi varžovų tolimų perdavimų. Jie labai gerai kovoja dėl pirmo ir antro kamuolio. Turi greitų žaidėjų. Taip pat turi patyrusių žaidėjų... Sakyčiau, kovotojų komanda“, – dėstė rinktinės vairininkas.

Paklaustas apie tai, kuo Lietuvos rinktinės vaizdas skirsis nuo to, kurį matėme sekmadienį, E. Jankauskas per daug neatviravo. Jis teigė kad tai pamatysime rungtynių metu, o jam pačiam svarbiausia, kad kiekvienas žaidėjas demonstruotų tokį patį kovingumą, užsidegimą ir norą primesti savo žaidimą.