Pati M. Liužinaitė pergalingai pradėjo naująjį „Topo centras Euronics“ A lygos sezoną: jos atstovaujama „Hegelmann“ pirmose čempionato rungtynėse sekmadienį svečiuose 5:0 (2:0) pranoko Joniškio FK „Saned“ ekipą.

Lietuvos rinktinės kapitonė prie pergalės prisidėjo antruoju komandos įvarčiu.

Savo ruožtu „Saned“ gali nebent guostis tuo, jog išvengė dviženklio praleistų įvarčių skaičiaus: pirmose rungtynėse Joniškio komanda net 0:21 neprilygo „Žalgirio“-MRU merginoms.

Sekmadienį pirmuosius taškus iškovojo debiutantės Vilniaus raj. „TransINVEST“ merginos, kurios Širvintų stadione 4:0 (1:0) įveikė Gargždų „Bangos“ ekipą.

Rinktinės kapitonė M. Liužinaitė pastebi, jog A lyga tampa vis konkurencingesnė: nors „Gintra“ išlieka lygos favorite, jai 20-ą kartą iš eilės apginti čempionių titulą bus nelengva.

– „Gintra“ Lietuvos futbole dominuoja du dešimtmečius. Ko reikia, kad kiti klubai pavytų Šiaulių klubą ir šalies čempionate būtų daugiau intrigos kovoje dėl titulo?

– Be abejo, finansai – vienas svarbiausių aspektų: jei turi pinigų, gali investuoti į žaidėjas, personalą, infrastruktūrą.

„Gintra“ padarė didelį darbą ir jų rezultatas – ne vienerių metų pasiekimas. Įdėta daug jėgų, asmeninio laiko, galbūt ir asmeninių lėšų. Turint pinigų galima suburti profesionalią komandą, pasikviesti žaidėjas, kurioms netektų po futbolo ar prieš jį papildomai dirbti, norint išlaikyti save ir šeimą.

Žinoma, geresnės finansinės galimybės leidžia turėti geresnį trenerių štabą, gauti tinkamus laikus treniruotėms.

Turime augantį moterų futbolą, kiti klubai mato, kad trūksta tik truputį investicijų ir tu gali pasiekti tą aukštesnę vietą turnyro lentelėje.

Ne tik „Gintra“, bet ir kiti klubai stiprinasi, daugėja legionierių, anksčiau jų turėjome tik Šiaulių ekipoje, dabar jomis pasipildo ir kitos komandos. Jų yra ir MFA „Žalgiris“, ir „TransInvest“, ir „Hegelmann“ komandose. „Gintra“ vis labiau yra įkandama kitoms varžovėms, A lyga tampa konkurencingesnė.

Dar daugiau pastangų iš klubų vadovybių, trenerių, žaidėjų, ir čempionatas bus tik įdomesnis. Kas žino, kas šiemet ar kitais metais taps čempionėmis.

Pernai „Gintra“ 1:1 išsiskyrė su Vilniaus ekipa, to anksčiau iš esmės negalėjome prognozuoti.

Be abejo, stipriausi klubai lieka tie patys, o „Gintra“ – favoritė laimėti lygą.

– Jūsų prognoze, kada „Gintros“ dominavimui ateis pabaiga?

– Anksčiau mes iškart galėjome pasakyti, kas taps prizininkėmis, dabar sunku prognozuoti. Neaišku, kaip „Gintrai“ ir kitoms komandoms pavyks atrasti savo žaidimą sezono pradžioje, kaip sėkmingai įsilies klubų naujokės.

Labai sunku vertinti realų komandų pajėgumą iš kontrolinių rungtynių ir pirmųjų turų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją