Lygių varžovių akistatoje pirmos pasižymėjo šiaulietės, bet 76 min. žalgirietė Polina Yanchuk rezultatą išlygino. Vis dėlto, pačioje rungtynių pabaigoje „Gintros“ saugė Marija Galkina puikiu smūgiu išplėšė pergalę čempionėms.

„Gytarių“ stadione vykusias rungtynes kiek aktyviau pradėjo šiaulietės, bet MFA „Žalgiris“-MRU vartininkė Meda Šeškutė patikimai darbavosi baudos aikštelėje ir pasižymėti varžovėms neleido.

Vėliau žaidimas išsilygino ir aikštėje užvirė atkakli kova. 14 min. puikią ataką surengusios žalgirietės buvo netoli įvarčio, tačiau amerikietė Paola Ellis iš kelių metrų nepataikė į vartus.

Baigiantis kėliniui komandos apsikeitė pavojingomis atakomis ir smūgiais į vartus, o tiksint paskutinėms kėlinio sekundėmis prieš M. Šeškutę atsidūrusi „Gintros“ puolėja Agnieška Kazarina tiksliu smūgiu į viršutinį vartų kampą atidarė įvarčių sąskaitą.

Po pertraukos MFA „Žalgiris“-MRU strategas Bogdan Lukashenko metė į kovą Deborą Luką ir Augustę Andrijevskytę. Kartu su P. Ellis, Iuliana Colnic ir Polina Yanchuk jos aktyviai ieškojo kelių link šiauliečių vartų ir 76 minutę pagaliau pramušė čempionių gynybą.

Nors tolimas I. Colnic smūgis tikslo nepasiekė, bet „Gintros“ vartininkė Aušra Klevečkaitė suklydo gaudydama kamuolį ir P. Yanchuk stipriu smūgiu iš stataus kampo išlygino rezultatą.

Po įvarčio žalgirietės nemažino tempo ir toliau stengėsi atakuoti. 82 min. puikią progą turėjo I. Colnic, tačiau išbėgusi viena prieš „Gintros“ vartininkę MFA „Žalgiris“-MRU puolėja nepataikė į vartus. Netrukus šiauliečių vartininkę tolimais smūgiais patikrino P. Ellis, bet šį kartą A. Klevečkaitė dovanų nedalino. O 85 min. jau džiūgavo šiaulietės. Po kampinio M. Galkina puikiu smūgiu iš oro pasiuntė kamuolį į žalgiriečių vartus ir vėl išvedė savo komandą į priekį.

Paskutinėmis mačo minutėmis MFA „Žalgiris“-MRU futbolininkės surengė kelias pavojingas atakas, jau per teisėjos pridėtą laiką D. Luka smūgiavo į varžovių vartus, tačiau daugkartinės Lietuvos čempionės atsilaikė ir šventė pergalę.

"Gintra" - MFA "Žalgiris" rungtynių akimirka ("Gintra" nuotr.)

STATISTIKA

Šiaulių „Gintra“ – MFA „Žalgiris“-MRU 2:1 (1:0)

Įvarčiai: 76 min. P. Yanchuk; 44 min. A. Kazarina, 87 min. M. Galkina.

Įspėjimas: 62 min. P. Ellis.

„Gintra“: A. Klevečkaitė, A. Mikutaitė (C), V. Mana, L. Kubiliūtė (46; min, T. Shamase), T. Romanovskaja, L. Peabody, S. Amorim, K. Hawkinson (62′ min. M. Proscevičiūtė), M. Galkina, A. Kazarina, E. Šupelytė.

MFA „Žalgiris“-MRU: Meda Šeškutė, Maya Musaskaya, Kotryna Maželytė, Vismantė Čereškaitė, Ineta Šukštulytė (46 min. Debora Luka), Laura Ruzgutė, Ugnė Slankauskaitė (83 min. Karilė Liužinaitė), Anika Kyžaitė (46 min. Augustė Andrijevskytė), Paola Ellis, Iuliana Colnic (87 min. Justina Blaževičiūtė), Polina Yanchuk. Atsargoje: Erneta Rinkevičiūtė, Santa Lichareva, Rusnė Šešplaukytė, Laura Grucytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją