— Kokios nuotaikos sugrįžus į Šiaulius?

— Lietuvos futbolu domėjausi šešerius metus, kada buvau išvykęs į Švediją. Treniravau šeštoje (mėgėjų) lygoje žaidusią komandą, tačiau man trūko profesionalumo.

Džiaugiuosi, kad futbolo situacija Lietuvoje gerėja. Šiauliuose tvarkomas stadionas, keičiasi komandos vadovų pozicija, mąstymas. Tai paskatino grįžti. Tikiuosi, kad čia pavyks pritaikyti Skandinavijoje įgytas žinias.

— Kam skirsite didžiausią dėmesį dirbdamas su komanda?

— Didžiausią dėmesį skirsime ekipos jaunimui. Iš kiekvieno žaidėjo bandysiu išspausti maksimumą treniruotėse, varžybose. Manau, to reikia, norint kažką pasiekti.

Noriu pasiekti, kad kiekvienose rungtynėse komanda žaistų vis kitaip, turėtų skirtingą žaidimo taktiką. Stengsimės paslėpti savo silpnąsias vietas, išryškinti stipriąsias.

— Kokias pozicijas ekipoje norėtumėte stiprinti?

— Norėčiau stiprinti gynybą. Tikiuosi, kad pavyks rasti gerą futbolininką. Mano tikslams įgyvendinti reikėtų ir aukšto bei galingo puolėjo. Standartinės padėtys yra labai svarbios, tai ir akcentuoju.

Komandoje stengsiuosi palikti tai, kas buvo gera. Keisiu tik silpnąsias puses.

— Kaip keisis komanda?

— Šį mėnesį komplektuosime komandą. Kol kas sunku sakyti, kaip ji pakis. Jei nerasime tinkamų futbolininkų, dirbsime su jaunaisiais Šiaulių žaidėjais.

— Ar dirbti netrukdys jūsų amžius?

— Man 37-eri. Girdėjau sakant, kad aš labai jaunas, kad dirbčiau treneriu. Pavyzdžiui, Švedijos aukščiausioje lygoje pirmąją ir antrąją vietas užėmusias komandas treniruoja jauni specialistai — 33 ir 35 metų. Tarp jų jaučiausi kaip veteranas.

— Kokia jūsų darbo filosofija?

— Geriausia gynyba — puolimas. Tuo posakiu stengiuosi vadovautis.

— Kokia bus pirmoji treniruotė?

— Pirmoji treniruotė — įžanginė. Futbolininkai bėgs lengvą krosą, kad raumenys pamažu priprastų prie krūvio. Taip treniruosimės kelias savaites. Niekada žaidėjams sezono pradžioje neduodu didelio krūvio. Tokios treniruotės turėtų tinkamai paruošti komandą laukiančioms treniruotėms.

— Kokius reikalavimus sau keliate?

— Su komanda pasirašiau ilgalaikį kontraktą. Sieksiu, kad per kelerius metus komanda pasikeistų. Mano, kaip ir komandos vadovų, ambicijos labai didelės. Norime, kad futbolas Šiauliuose suklestėtų, o klubas pamažu skintųsi kelią Čempionų lygos link.