Marijampolės „Sūduva“ kovą 2021-2022 m. debiutinės UEFA Europos Konferencijų lygos atrankos varžybose pradėjo dvikova su Latvijos „Valmiera“ komanda.

Per pirmas 15-a minučių aikštėje dominavo svečiai. „Valmiera“ atakų laviną atlaikiusi „Sūduva“ ieškojo savo galimybių priekyje.

26 minutę baudos aikštelėje neleistinai sustabdytas Serge'as Nyuiadzi: teisėjas nedvejodamas skyrė 11 m baudinį. Prie 11 m žymos stojęs argentinietis Nicolas Gorobsovas tiksliai realizavo baudinį ir išvedė šeimininkus į priekį.

Po pelnyto įvarčio „Sūduva“ buvo tam tikrame pakilime, tačiau svečiai nesitraukė į gynybą ir po vienos iš atakų 11 m baudinys skirtas į šeimininkų vartus: 34 min. kamuolys pataikė į baudos aikštelėje besigynusio Vaido Slavicko ranką. Baudinį tiksliai realizavo ir rezultatą išlygino Raimondas Krollis.

Antrame kėlinyje iniciatyva priklausė šeimininkams, tačiau bene pavojingiausią progą turėjo svečiai, kuomet kėlinio viduryje po perdavimo iš krašto galva į vartų plotą smūgiavo tas pats R. Krollis. „Sūduvą“ gelbėjo tinkamą poziciją užsiėmęs vartininkas Serafimas Giannikoglou.

Atrodė, kad mačas Marijampolėje baigsis lygiosiomis, tačiau „Sūduvos“ aktyvumas puolime paskutinėmis minutėmis atnešė pergalingų dividendų.

Jau per pridėtą teisėjo laiką vienas „Valmiera“ gynėjų ranka lietė kamuolį ir arbitras skyrė 11 m baudinį. Jį tiksliai realizavo graikas Alexandros Gargalatzidis.

Iškart po įvarčio arbitras skelbė rungtynių pabaigą ir fiksavo „Sūduvos“ pergalę 2:1. Atsakomasis mačas – po savaitės Rygos „Daugava“ stadione.

Primename, jog UEFA panaikino išvykos rungtynių įvarčio taisyklę, tad praleistas „Sūduvos“ įvartis namuose nesuteiks Latvijos klubui jokio pranašumo.

Šios poros nugalėtojas susitiks su Čenstakavos „Rakow“ (Lenkija). Pirmosios rungtynės turėtų būti žaidžiamos liepos 22 d. Lietuvoje arba Latvijoje, antrosios – liepos 29 d. Lenkijoje.

Rezultatas

„Sūduva“ 2 – 1 „Valmiera“

27' [1:0] Nicolas Gorobsov

35' [1:1] Raimonds Krollis

90+5' [2:1] Alexandros Gargalatzidis

Statistika

Mačui vadovavo teisėjų brigada iš Liuksemburgo: Jasminas Sabotičius, jo asistentų pareigas atliko Joaquimas Danielis Da Silva Gomesas ir Davidas Mateusas Santosas.

Ketvirtas latviškas barjeras

„Sūduva“ Europos taurių turnyruose dalyvaus 15-ą sezoną, o „Valmiera“ taps ketvirtuoju marijampoliečių varžovu iš Latvijos. 2012-aisiais per Europos lygos atrankos I etapo mačą „Sūduva“ namie pralaimėjo Daugpilio „Daugava“ 0:1, bet išvykoje laimėjo 3:2 ir pateko į kitą etapą.

2017-aisiais Europos lygos atrankos II etape susitikta su „Liepaja“. Varžovų aikštėje buvo nugalėta 2:0 (įvarčius pelnė Ovidijus Verbickas ir Karolis Laukžemis), o namie nusileista 0:1.

Pastarasis pralaimėjimas buvo vienintelis, kurį 2017-aisiais „Sūduva“ patyrė savo aikštėje. Po metų jau trečiajame Europos lygos atrankos etape teko susitikti su Jūrmalos „Spartaks“.

Rygos „Skonto“ stadione Guilherme Finklerio įvarčio dėka buvo laimėta 1:0, o namie su tuomet jau Tomo Ražanausko vadovaujamais latviais išsiskirta be įvarčių – 0:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)