D. Maradona neslėpė, kad visos jo bėdos prasidėjo užsivilkus „Barcelona“ marškinėlius. Būtent katalonų klube argentinietis pradėjo vartoti narkotikus. Netrukus išsivystė ir priklausomybė nuo jų.

Futbolo dievukas „Barcelona“ ekipoje žaidė 1982–1984 metais, tačiau priklausomybė narkotikams nuolat persekiojo D. Maradoną net ir baigus aktyvią karjerą.

Kai galiausiai 2004 metais jam pavyko nugalėti savo „bėdą“, argentinietis dėkojo Dievui, kad padėjo įveikti demonus.

„Buvau 24 metų, kai pradėjau vartoti narkotikus. Tuomet žaidžiau Barselonoje, – pasakojo jis. – Tai buvo didžiausia klaida, kokią esu padaręs savo gyvenime. Mano dukra prašė gyventi dėl jos, kai buvau komoje. Dėkoju Dievui, jis paklausė jos ir mane pažadino gyvenimui.“
Diego Maradona

Paklaustas, kas labiausiai nuodijo jo gyvenimą – pinigai, moterys ar narkotikai per visą kontraversišką karjerą, D. Maradona turėjo vieną atsakymą.

„Didžiausia bėda buvo narkotikai. Jie žudo. Esu dėkingas, kad galiu čia stovėti ir kalbėti. Jei būčiau nenutraukęs priklausomybės, bučiau miręs. Jokių abejonių. Narkotikus vartojau 13 metų, tačiau dabar jaučiuosi puikiai“, – tikino D. Maradona.

Dėl savo nepaprasto talento kontroliuoti kamuolį, atlikti perdavimą, aikštės matymo, reakcijos ir greičio „Auksinio berniuko“ pravardę gavęs 165 cm ūgio argentinietis už nacionalinę ekipą sužaidė 91 rungtynes ir pelnė 34 įvarčius.

Keturiuose pasaulio futbolo čempionatuose žaidusį D. Maradoną labiausiai išgarsino 1986 metų ketvirtfinalyje su anglais ranka pelnytas įvartis. Amžiaus įvartis liko įskaitytas ir dabar žinomas kaip „Dievo ranka“. Argentinos rinktinės kapitonas vėliau padėjo savo tautiečiams pasiekti finalą ir ten triumfuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)