„Real“ – „Galatasaray“

Ispanijos sostinės „Santiago Bernabeu“ stadione ginklus surems šio turnyro favoritas Madrido „Real“ klubas ir šį sezoną puikų žaidimą demonstruojanti Stambulo „Galatasaray“ komanda. Be jokios abejonės šioje poroje karališkasis klubas yra aiškus pretendentas keliauti į pusfinalį, tačiau žiemą savo gretas garsiomis pavardėmis pasipildžiusi turkų ekipa nenuleis rankų.

Los Blancos“ kelias Čempionų lygoje jau nuo pat pradžių buvo nelengvas. Grupėje teko grumtis su „Borussia“, „Man City“ bei Amsterdamo „Ajax“ komandomis. Nors madridiečiai buvo laikomi grupės favoritais, tačiau kluptelėjo ir į pirmą vietą užleido Dortmundo komandai. Aštuntfinalis, kuris buvo vertas finalo. „Real“ ekipai teko susigrumti su „Manchester United“ klubu. Po atkaklios kovos Jose Mourinho auklėtiniai įrodė savo pranašumą ir žengė tolyn.

„Galatasaray“ klubui grupės burtai buvo sėkmingi. Be abejo į grupės viršūnę turkai užleido „Man United“ ekipą, stambuliečiai tenkinosi antra pozicija. Nors „Galatasaray“ klubas su „CFR Cluj“ ekipa turėjo po 10 taškų, tačiau tarpusavio susitikimuose turkai įrodė savo pranašumą. Aštuntfinalyje „liūtų“ ekipa susitiko su Gelzenkircheno „Schalke“ ir po dramatiškos kavos sugebėjo užsitikrinti kelialapį į ketvirtfinalį.

Šalies pirmenybėse „Real“ klubas žygiuoja antroje vietoje, o „Galatasaray“ ekipa yra pirmoje pozicijoje. Paskutinėse rungtynėse karališkasis klubas išvykoje nesugebėjo įveikti „Zaragoza“ klubo, o tuo tarpu varžovai iš Turkijos namuose be didesnio vargo įveikė „Istanbul“ ekipą.

Komandų starto sudėtys Čempionų lygos ketvirtfinalyje iš liks įprastos. Karališkasis klubas traumą patyrusių žaidėjų neturi, tad į aikštę žengs pajėgiausia sudėtimi, nors komandoje ir toliau yra neregistruotas po traumos atsigaunantis Ikeras Casillasas. Svečių iš Stambulo treneris Fatihas Terimas taip pat didelių netekčių neturi, tad J. Mourinho auklėtiniams teks gerokai paplušėti su nesustabdomu Buraku Yilmazu, Didier Drogba bei Wesley Sneijderiu.

„Malaga“ – Dortmundo „Borussia“

Antros ketvirtfinalio rungtynės vyks taip pat Ispanijoje, tačiau „La Rosaleda“ tvirtovėje. „Malaga“ ekipa namuose bandys sustabdyti įsibėgėjusius Dortmundo „Borussia“ futbolininkus. Laikyti ispanų komandos favoritais tikrai negalima, nors savo aikštėje dėl lygiųjų kovoti jie tikrai bandys.

„Los Boquerones“ ekipos žygis Čempionų lygoje prasidėjo grupėje, kurioje jie iškovojo tris pergales bei pasiekė tiek pat lygiųjų. Manuelio Pellegrini auklėtiniai nesunkiai su 12 taškų iškovojo pirmą vietą. Aštuntfinalyje Malagos miesto komandos laukė mūšis su Portugalijos grandu „Porto“ klubu. Pirmame mače patyrusi minimalų pralaimėjimą, namuose ekipa reabilitavosi ir žengė į ketvirtfinalį.

„Geltonai juodi“ pateko į „mirtininkų“ grupę, kur susitiko Ispanijos, Anglijos, Olandijos ir Vokietijos čempionai. Pirmoje vietoje likę dortmundiečiai kitame etape grūmėsi su Donecko „Šachtar“ ekipa. Nors pirmoje dvikovoje Jurgeno Kloppo auklėtiniai žaidė sunkiai, tačiau namuose vokiečiai nepasigailėjo svečių ir tęsė žygį stipriausiame Europos turnyre.

„Malaga“ nuo ketvirtos vietos Ispanijos „Primera“ čempionate skiria vienas taškas, o „Borussia“ komandai, atrodo, jog šiemet apginti „Bundeslygos“ čempionų titulo nebe pavyks. Šeštadienį abi komandos iškovojo pergales ir gerai apšilo prieš trečiadienio kvapą gniaužiančią dvikovą.

Malagos miesto komandos sudėtis turėtų likti tokia pati, kaip ir mače su Madrido „Rayo Vallecano“ klubu. M. Pellegrini auklėtiniams aikštėje tikrai negalės padėti vis dar traumą besigydantis Eliseu. Vokietijos čempionų vienuoliktukas taip pat smarkiai nesikeis, nors vidurio gynėją Matsą Hummelsą dėl traumos veikiausiai pakeis Felipe Santana. Tiek „Malaga“, tiek „Borussia“ klubai galės rungtyniauti stipriausia sudėtimi, tad futbolo aistruolių laukia įdomus mačas.