Lietuvos futbolininkai su abiem varžovais susitiko praėjusiame Europos atrankos „lange“: 2:0 nugalėti bulgarai ir sužaista 2:2 lygiosiomis su vengrais.

Rungtynių pradžioje atrodė, kad grupės lyderiams šis mačas bus lengvas pasivaikščiojimas, kadangi mače praėjus vos 10 minučių kamuolį į Bulgarijos vartus po standartinės situacijos pasiuntė Martinas Adamas.

Aikštės šeimininkai nustebino savo kovingumu ir labai greitu atsaku – vos po 14 minučių meistrišku smūgiu rezultatą išlygino Spasas Delevas.

Nuostabią šeimininkų dvasią greitai prislopino brangiai kainavusi klaida – 36-ą minutę iš aikštės išvarytas varžovui ant kojos užlipęs Valentinas Antonovas, tačiau bulgarai pajėgė atsilaikyti ir išsaugoti tokį pat rezultatą iki pirmo kėlinio pabaigos.

Antroje mačo pusėje svečiai užgulė bulgarų gynybą, tačiau tikslumo gerokai pritrūko. 57-ąją minutę aikštės šeimininkai sulaukė dovanėlės, kai po šiurkštaus susidūrimo kovojant dėl kamuolio raudona kortelė buvo parodyta Milosui Kerkezui.

Tai suteikė šeimininkams galimybių atakuoti ir savo šanso bulgarai sulaukė: 78-ąją minutę 11 m baudinį sėkmingai realizavo Kirilas Despodovas.

Arbitras pridėjo net 6 minutes ir vengrai išsigelbėjo paskutinėmis dvikovos sekundėmis.

Po standartinės situacijos kamuolį apmaudžiai į savo vartus nukreipė Aleksas Petkovas. Netrukus arbitras skelbė dvikovos pabaigą.

Šis iškovotas taškas užtikrino Vengrijos rinktinės vietą kitų metų Europos pirmenybėse, kurios vyks Vokietijoje.


Visų ketvirtadienio rungtynių rezultatai:

A grupė

Kipras 1 – 3 Ispanija

Gruzija 2 – 2 Škotija

F grupė

Estija 0 – 2 Austrija

Azerbaidžanas 3 – 0 Švedija


Standings provided by Sofascore

G grupė

Bulgarija 2 – 2 Vengrija

Juodkalnija – Lietuva 21.45 val.


Standings provided by Sofascore

J grupė

Lichtenšteinas – Portugalija 21.45 val.

Liuksembergas – Bosnija ir Hercegovina 21.45 val.

Slovakija – Islandija 21.45 val.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją