21 smūgis – tokią salvę paleido po 36-erių metų pertraukos į pasaulio futbolo čempionatą Katare grįžusi Kanada. Vis dėlto net ir 11 m baudinys nepadėjo pramušti Belgijos vartininko Thibaut Courtois. Apsigynę belgai šventė pergalę 1:0 ir tapo F grupės lyderiais. Vienintelį mačo įvartį užbaigęs greitą ataką 44 min. įmušė Michy Batshuayi, sulaukęs savalaikio ir tolimo Toby Alderweireldo perdavimo.

Visgi po mačo tradicinį geriausiam rungtynių žaidėjui skirtą prizą teko atsiimti bene garsiausiam belgų futbolininkui – „Manchester City“ saugui K. De Bruyne'i.

31-erių belgas taip ir liko nesupratęs, už kokius nuopelnus šį kartą jam buvo įteiktas apdovanojimas. Tai atsispindėjo ir Kevino veide laikant prizą, ir trumpame komentare žiniasklaidai.

„Aš nemanau, kad sužaidžiau gerai. Aš nežinau, kodėl gavau šį prizą. Galbūt dėl savo vardo“, – lakoniškai situaciją pakomentavo saugas.


Belgiją treniruojantis ispanas Roberto Martinezas pripažino, kad Kanados riešutas pirmose rungtynėse buvo labai kietas, tačiau pasidžiaugė, kad auklėtiniai jį perkąsti sugebėjo neišsilauždami dantų.

„Kanados žaidimo stilius netgi buvo geresnis nei mūsų. Bet rezultatas atspindi tai, kaip mes gynėmės, kaip palaikėme vienas kitą ir kaip išnaudojome savo šansą. Tai pergalė, tačiau kitose rungtynėse turime žaisti geriau, turime augti.

Daug elitinių komandų pralaimi rungtynes. Tokio tipo turnyrai geriausias komandas priverčia augti. Ir jeigu tu tai sugebi daryti laimėdamas, tai yra pats didžiausias pasiekimas“, – tikino R. Martinezas.

Rungtynių santrauką rasite čia.

Statistika

F grupėje belgams liko sužaisti dvejas rungtynes. Sekmadienį jų laukia akistata su Maroku, o gruodžio 1-ąją jie žais su Kroatija. Viena pergalė Belgijos rinktinei garantuotų vietą aštuntfinalio etape.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją