Kadangi kitame varžybų pusfinalyje susitinka dar du Anglijos klubai – „Liverpool“ ir Londono „Chelsea“, – vienas šios šalies atstovas finale bus bet kokiu atveju. Čempionų lygos istorijoje jau būta finalų, kuriuose dalyvavo klubai iš vienos valstybės. 1999-2000 metų lemiamose rungtynėse susitiko ispanų Madrido „Real ir „Valencia“ (3:0), o 2002-03 metų sezone „itališkame derbyje“ „AC Milan“ po baudinių serijos (3:2) nugalėjo Turino „Juventus“.

„United“ klubui Katalonijos sostinės „Camp Nou“ stadionas yra sąlygiškai laimingas. Čia 1998-99 metų sezone jie tapo Čempionų lygos nugalėtojais, kai dramatiškame finale 2:1 įveikė Miuncheno „Bayern“.

Tačiau Mančesterio futbolininkams dar niekada nėra pavykę laimėti prieš „Barcelona“ ekipą svečiuose. Anglijos komanda 1983-84 metų sezone 0:2 pralaimėjo katalonams UEFA Taurių laimėtojų taurės turnyro ketvirtfinalyje, 0:4 nusileido varžovams 1994-95 metų sezono Čempionų lygos grupės varžybų etape ir sužaidė lygiosiomis 3:3 1998-99 metų varžybose.

Šiuo metu „United“ likus 3 turams iki Anglijos čempionato pabaigos 3 taškais lenkia „Chelsea“ ekipą ir susitiks su pagrindiniais konkurentais dėl „Premier“ lygos čempionų titulo balandžio 26 d. Pastarajame ture Mančesterio klubas sužaidė lygiosiomis 1:1 su „Blackburn“ komanda.

„United“ treneris seras Alexas Fergusonas tikisi Barselonoje pasiekti „teigiamą rezultatą“ ir tikina, kad viskas galutinai paaiškės tik po atsakomosios dvikovos Mančesteryje balandžio 29 d.

Anglų dienraščio „The Mirror“ duomenimis, „United“ vadovybei kelia susirūpinimą Wayne‘o Rooney klubo skausmai. Jis susižeidė paskutinėmis rungtynių su „Blackburn“ sekundėmis. Treneris A. Fergusonas tikina, kad W. Rooney galės padėti komandai.

„Barca“ Ispanijos čempionato pastarajame ture sužaidė 0:0 derbį su Barselonos „Espanyol“ klubu, turnyro lentelėje nusmuko į trečią poziciją ir dabar jau 11 taškų atsilieka nuo amžinų priešų Madrido „Real“ futbolininkų.

Katalonai pastaruoju metu „La Liga“ varžybose iškovojo tik vieną pergalę iš 8 galimų, o tuo metu Čempionų lygoje demonstruoja visiškai priešingą žaidimą – laimėjo 8 rungtynes ir pasiekė 2 lygiąsias.

Įdomu, kad „Barca“ ir „United“ šio sezono Čempionų lygoje rungtyniauja beveik identiškai sėkmingai ir dar nėra pralaimėję. Jų net įvarčių santykis vienodas – 18-5.

„Mūsų motyvacija Čempionų lygos turnyre kitokia, negu Ispanijos čempionate. Aš esu tikras, kad mes pajėgūs iškopti į finalą, - sakė „Barcelona“ klubo saugas Deco. -„Manchester United“ komandoje daug žvaigždžių. Ryškiausia jų - mano draugas iš Portugalijos rinktinės Cristiano Ronaldo, kurį uždengti yra labai sudėtinga“.

Pirmadienį „Barcelona“ klubo treniruotėje nedalyvavo Thierry Henry, Lillianas Thuramas, Edmilsonas, Ronaldinho ir Jorquera. T. Henry pakilo temperatūra, L. Thuramui leista pailsėti, Edmilsoną kamuoja nugaros skausmai, o, štai, Gabrielis Milito dirbo atskirai nuo komandos draugų.

„Barcelona“ klubo treneris olandas Frankas Rijkaardas galės įtraukti į sudėtį rankos lūžį išsigydžiusį gynėją Oleguerą Presasą, kuriam komandos gydytojai jau leido žaisti. Rimtai traumuotų futbolininkų sąraše lieka tik Ronaldinho ir Jorquera, o Carlesas Puyolis negalės rungtyniauti dėl diskvalifikacijos. Tokiu būdu treneris galutinę sudėtį galės rinkti iš 21 pirmosios komandos žaidėjo.

F. Rijkaardas džiaugiasi, kad pagaliau pasveiko Lionelis Messi, kuris dėl šlaunies traumos nežaidė penkias savaites ir jau pasirodė aikštėje mačo su „Espanyol“ antrame kėlinyje.

„Barcelona“ žvaigždė argentinietis L. Messi originaliai per ispanų spaudą perspėjo A. Fergusoną ir „Manchester United“: „Aš grįžtu išmesti jus iš Čempionų lygos“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją