220 cm ūgio vidurio puolėjas A.Sabonis, kuriam gruodžio 19 dieną sukaks 38-eri, į Portlendą grįžo po metų pertraukos. Praėjusį sezoną Lietuvos krepšininkas nerungtyniavo jokiame klube. "Nieko neveikimas pirmus keturis mėnesius - dar nieko, vėliau tai atsibosta", - teigė A.Sabonis, kuriam ateinantis NBA sezonas bus jau septintasis.

"Blazers" prezidento ir generalinio vadybininko Bobo Whitsitto teigimu, A.Sabonis yra daug prisidėjęs prie Portlendo komandos sėkmingo žaidimo praeityje, ir nekantriai laukiama, kada jis vėl pasirodys aikštelėje.

Pirmąsias ikisezonines rungtynes "Blazers" žais spalio 8 dieną namie su "Utah Jazz".

A.Sabonis su "Blazers" komanda 1999 ir 2000 metais žaidė NBA Vakarų konferencijos finaluose. 2000-2001 sezone lietuvis sužaidė 61 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnė po 10,1 taško, atkovojo po 5,4 kamuolio ir blokavo po 1,02 metimo. Per šešis sezonus NBA A.Sabonis sužaidė 392 rungtynes, vidutiniškai pelnė po 13,1 taško ir atkovojo po 7,9 kamuolio.

Praėjusį sezoną "Blazers" iš 82 rungtynių laimėjo 49. Pirmajame atkrintamųjų varžybų etape Portlendo krepšininkai nusileido būsimai čempionei "Los Angeles Lakers" komandai. Būtent su "Lakers" ekipa "Blazers" spalio 30 dieną savo aikštelėje žais pirmąsias naujojo sezono rungtynes.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją