Pergalingą turkams įvartį 31 minutę įspūdingu šūviu iš toli pelnė Driesas Mertensas ir „Galatasaray“ triumfavo serijoje 3:2.

„Abi komandos šioms rungtynėms paruošė savo planą. Mačas buvo neblogas, įdomus. Deja, mes neišnaudojome savo progų, bet manau, kad „Galatasaray“ su mumis nebuvo lengva. Taip, mes daug gynėmės, bet pakankamai pavojingai ir atakavome. Buvome arti to, kad pratęstume kovą.

Aišku, jie tik pradeda savo sezoną, tad mes esame geriau pasirengę fiziškai, Buvo labai maloni atmosfera, didelis kiekis žiūrovų“, – spaudos konferencijoje sakė „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas.

„Rungtynės buvo sunkios ir karštos. Varžovai mus spaudė, vis tiek tai yra labai aukšto lygio komanda. Aikštėje gal ne toks garbingas vaizdas buvo, bet rezultatas garbingas. Gynėmės disciplinuotai ir laukėme savo progų. Nepavyko realizuoti kontratakų, manau, galėjome geriau. Yra kaip yra, rezultatas ne pats blogiausias, bet toliau neiname.

Įvarčio metu nemačiau smūgio momento. Pataikė taip, kaip turi pataikyti, ir teko traukti kamuolį iš tinklo“, – tikino vartininkas Edvinas Gertmonas.

Apie tai, kad trečiadienio vakarą buvo nelengva, prakalbo ir Turkijos čempionų strategas Okanas Burukas.

„Mums nepavyko pelnyti antrojo įvarčio, o varžovai nekeitė savo išsidėstymo. Tikėjomės, jog jie žais atsitraukę, bet šįkart jie gynėsi su 10 žmonių. Pirmame kėlinyje priekyje jie paliko tik vieną žaidėją.Tai buvo 24 rungtynes lygoje sužaidusi komanda, kuri buvo fiziškai geriau pasirengusi nei mes. Ji gerai gynėsi.

Pirmoje rungtynių pusėje žaidėme žemiau savo galimybių ribos, sukūrėme mažiau progų, tačiau antroje dvikovos pusėje buvome produktyvesni. Mums reikėjo pelnyti antrąjį įvartį ir užbaigti rungtynes. Suteikėme varžovui dvi pavojingas progas, kurios mus išgąsdino. Buvo svarbu įveikti šį etapą“, – teigė jis.

„Manau, kad parodėme garbingą kovą. Tikėjausi iš varžovų daugiau. Vis tiek toks klubas, Turkijos čempionai, tokio lygio žaidėjai. Parodėme, kad įmanoma prieš juos žaisti. Turėjome ir neblogų šansų išlyginti rezultatą. Daug ir sekėsi, – kalbėjo Paulius Golubickas – Gaila, kad neišlaikėme koncentracijos ties standartine situacija. Jie žaidė gerai, turėjo progų. Mes disciplinuotai gynėmės, turėjome savo šansų, neapvyko realizuoti. Komanda atidavė daug ir kitame etape bus tik dar geriau Gaila, bet reikia pamiršti, eiti pirmyn, ruoštis A lygos rungtynėms. Reikia ten laimėti, o po to vėl laukia Europa.“

Pasak P. Golubicko, dvikova su tokiu varžovu – begalinė patirtis

„Pasižiūri į save, ar gali žaisti su tokio lygio žaidėjais. Tikrai įmanoma, tiesiog reikia dirbti toliau. Atiduoti visą save treniruotėse, rungtynėse. Kuo daugiau tokios praktikos, tuo labiau ir augsime.“

Primename, kad pirmame kėlinyje Stambule dominavo šeimininkai, bet per pirmą pusvalandį pavojingiausią progą susikūrė ne jie, o „Žalgirio“ futbolininkai: deja, 28 min. vienas prieš varžovų vartininką Fernando Muslerą išbėgęs Mathiasas Oyewusi smūgio metu apmaudžiai paslydo ir nepataikė į vartų plotą.

Po šio epizodo ilgai laukti nereikėjo ir Turkijos atstovai pateikė savo atsakymą: eilinio kampinio metu „Galatasaray“ nusprendė nebekelti kamuolio kampinio metu į baudos aikštelę, o pristatyti jį toliau ir šis planas suveikė šimtu procentų – ore užsimojęs 36-erių metų D. Mertensas fantastišku šūviu iš maždaug 25 metrų išvedė saviškius į priekį – 1:0.

Antrą kėlinį gerokai aktyviau nei pirmąjį pradėję žalgiriečiai vis drąsiau ieškojo sėkmės prie oponentų vartų. 66 min. vėl sprinterio sugebėjimus pademonstravęs ir vienas nuo visų pasprukęs M. Oyewusi neįveikė patyrusio F. Musleros. Susitikimui Turkijoje teisėjavo Willy Delajodas iš Prancūzijos. Jis 75 min. „Žalgirio“ gynėjui Nassimui Hnidui iškart parodė raudoną kortelę, bet po akimirkos pats pasinaudojo VAR peržiūra ir sušvelnino pirminį savo sprendimą iki įspėjimo.

Nors kompensuotos buvo 6 minutės, o aktyvusis M. Oyewusi dar sykį atsidūrė perspektyvios atakos smaigalyje, rezultatas per likusį laiką taip ir nebepakito – 1:0.

Nepaisant patirtos apmaudžios nesėkmės, žalgiriečiai be tarptautinių kovų vis tiek neliks mažiausiai iki pat rugsėjo. Iš UEFA Čempionų lygos atrankos iškritęs „Žalgiris“ persikels į UEFA Europos lygos atranką (rugpjūčio 10 ir 17 d.) ir susitiks su „Hacken“ klubu iš Švedijos, kuris po 11 metrų baudinių serijos (3:4) nusileido Klaksviko KI iš Farerų salų – 0:0 ir 3:3.

Savo ruožtu „Galatasaray“ trečiame UEFA Čempionų lygos kvalifikaciniame etape kovos su pajėgiausia Slovėnijos komanda Liublianos „Olimpija“, kurios garbę gina ir Lietuvos rinktinės saugas Justas Lasickas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją