Patyręs specialistas „kanonierių“ gretose dirba jau 17 metų, todėl per šį laikotarpį spėjo tapti ne tik ilgiausiai dirbančiu treneriu, bet ir sėkmingiausiu klubo istorijoje.

Per praleistą laiką komandoje jis laimėjo 12 trofėjų ir visus 17 metų su ja žaidė pagrindiniame UEFA Čempionų lygos grupių etape. Tokiu pasiekimu gali pasigirti vienintelis Madrido „Real“.

Verta paminėti tai, kad neseniai pasibaigusiame sezone A. Wengeras peržengė 1000 rungtynių ribą. Jis londoniečius iš viso treniravo jau 1010 rungtynių.

„Noriu čia likti ir tęsti komandos augimą. Dabar išgyvename labai sėkmingą periodą. Turime stiprią sudėtį, finansinį stabilumą ir didelį palaikymą visame pasaulyje. Esame pasirengę šiam klubui sugrąžinti sėkmę“, – sakė prancūzas.

„Klubas visada rodė pasitikėjimą manimi ir tuo esu labai laimingas. Išgyvenome nuostabius periodus ir tokius, kai privalėjome išlikti kartu. Visada, kai su tuo teko susidurti, gaudavau tinkamą atsakymą. Šiam klubui esu pakankamai lojalus ir labai tikiuosi, kad dar galime atsidurti istorijoje. Esu įsitikinęs, kad galime laimėti“, – neabejojo A. Wengeras.

„Sporte sunkiausia yra pasiekti ilgalaikę kompetenciją ir faktas, kad „Arsenal“ visą laiką Anglijoje bei Europoje kaunasi dėl aukščiausių pozicijų parodo, koks Arsene‘as yra nuoseklus, talentingas ir ambicingas“, – kalbėjo „Arsenal“ savininkas S. Kroenke‘as.

„Esame patenkinti iškovota Anglijos taurė, kuri papildė trofėjų kolekciją. Vadovaujant šiame treneriui, artimiausiais sezonais mes viliamės kolekciją papildyti dar ne vienu titulu“.

A. Wengeras „Arsenal“ treniruoja nuo 1996 m. spalio, kai atvyko iš Japonijos, Nagojos „Grampus“ ekipos. Jis per 17 metų kartą buvo išrinktas metų prancūzų strategu bei triskart geriausiu treneriu Anglijoje. Dar 13 kartų specialistas buvo išrinktas geriausiu „Premier“ lygos mėnesio vairininku.