Pirmasis šeimininkų tinklą šiose rungtynėse virpino „kanonierių“ žvaigždė Bukayo Saka, kuris 33-ią minutę realizavo Gabrielio Jesuso uždirbtą 11 m baudinį.

Antroje rungtynių pusėje persvarą padvigubino Kai Havertzas. 24-erių vokietis 62-ą minutę po Jorginho perdavimo iš arti nuginklavo Bartą Verbruggeną. Galutinį tašką rungtynėse 86-ąją minutę padėjo puolėjas Lendro Trossardas, kuris po vieno perdavimo kontratakos šaltakraujiškai perkėlė „Brighton“ vartų sargą.

Po šios pergalės Mikelio Artetos kariauna turi 71 tašką ir rikiuojasi pirmoje vietoje „Premier“ lygoje, tačiau taip yra tik iki rytojaus „Liverpool“ akistatos su „Manchester United“. „Brighton“ su 43 taškais užima 10-ą vietą.

Popiet „Manchester City“ stojo į kovą prieš „Crystal Palace“ futbolinkus Anglijos „Premier“ lygoje. Nepaisant to, kad prasileido pirmą įvartį, miestiečiai pasiekė užtikrintą 4:2 pergalę Londono „Selhurst Park“ stadione.

Kevinas De Bruyne, Jackas Grealishas ir Erlingas Haalandas

„Crystal Palace“ į priekį išsiveržė jau 3-iąją rungtynių minutę, kai Stefaną Ortega nuginklavo šeimininkų vidurio puolėjas Jeanas-Philippe Mateta. Mančesterio komanda atsakymą šiam smūgiui rado greitai – vos po 10 minučių rezultatą lygino vienas komandos lyderių Kevinas De Bruyne.

Vos prasidėjus antram kėliniui (47 min.) svečius į priekį išvedė Rico Lewisas, o 66-ą minutę savo žodį tarė rezultatyviausias žaidėjas visoje „Premier“ lygoje – Erlingas Haalandas.

77-ąją minutę savo įvarčių kraitį padvigubino belgas K. De Bruyne, tačiau rezultatą prieš rungtynių pabaigą sušvelnino nuo suoliuko pakilęs Odsonne Edouardas.

Pepo Guardiola auklėtiniai po šios pergalės savo kraityje turi 70 taškų – lygiai tiek pat kaip lygos lyderiai „Liverpool“, tačiau tiek Londono „Arsenal“, tiek Jurgeno Kloppo auklėtiniai dar nesužaidė šio turo rungtynių ir turi šansą aplenkti „City“. Londono „Crystal Palace“ su 30 taškų lieka 14-oje vietoje.

Adamas Whartonas

Birmingemo miesto „Villa Park“ stadione sirgaliai sulaukė kraujo stingdančio futbolo deserto. Vietos „Aston Villa“ klubas prarado dviejų įvarčių pranašumą ir buvo arti pralaimėjimo, tačiau išplėšė 3:3 lygiąsias prieš „Brentford“ futbolininkus.

Unai Emery kariauną 39-ąją minutę į priekį išvedė puolėjas Ollie Watkinsas, o vos prasidėjus antrai rungtynių pusei (46 min.) pranašumą dvigubino krašto saugas Morganas Rogersas. Atrodė, kad Birmingemo klubas pasieks užtikrintą pergalę, tačiau svečiai nusprendė per 12 minučių viską apversti aukštyn kojomis.

„Brentford“ spurtą įkvėpė gynėjo Martino Jorgenseno įvartis 59-ąją minutę. Tada, vos po 2 minučių rezultatą lygino puolėjas Bryanas Mbeumo, o 68-ąją minutę sugrįžimą užbaigė kitas „Brentford“ puolėjas Yoane Wissa.

Tašką šiose rungtynėse „Aston Villa“ klubui išsaugojo anksčiau pasižymėjęs O. Watkinsas, kuris smūgiu galva nuginklavo Marką Flekkeną ir išlygino rezultatą, o rungtynės taip ir baigėsi – 3:3.

Ollie Watkinsas muša lyginamąjį įvartį

U. Emery auklėjama komanda su 60 taškų lieka 4-a „Premier“ lygoje, o dėl išlikimo kovojantys „Brentford“ futbolininkai įsitvirtino 16-oje vietoje su 29 taškais.

Kiti šeštadienio „Premier“ lygos rezultatai:

„Fulham“ 0 – 1 „Newcastle United“

„Luton Town“ 2 – 1 „Bournemouth“

„Everton“ 1 – 0 „Burnley“

„Wolverhampton“ 1 – 2 „West Ham United“

„Brighton“ – „Arsenal“ 19.30 val.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją