Anglijos rinktinės saugas kulkšnies traumą patyrė priešsezoninėse rungtynėse su Niujorko „Red Bull“ ekipa ir nuo to laiko į aikštę išbėgęs nebuvo.

Iš pradžių buvo prognozuojama, kad J. Wilshere‘as į rikiuotę grįš vasario viduryje, tačiau jo trauma atsinaujino ir žaidėjo sugrįžimas buvo planuojamas balandžio pabaigoje.

Vis dėlto po šios savaitės rungtynių su „Wigan“ ekipa „kanonierių“ strategas pripažino, kad jaunajam saugui teks praleisti likusią sezono dalį ir Europos futbolo čempionatą.

„Jackas Wilshere‘as šį sezoną nebežais ir negalės padėti nacionalinei rinktinei - tai jau yra aišku. Jis nepasirengęs treniruotėms šiandien, nebus pasirengęs ir kitą savaitę. Jis atsigauna, tačiau labai lėtai“, – kalbėjo futbolo specialistas. Jis yra priblokštas ir tai yra suprantama“.

A. Wengeras taip pat atmetė galimybę, kad saugas galėtų padėti Didžiosios Britanijos komandai Londono olimpinėse žaidynėse.

„Dalyvauti olimpiadoje būtų pati blogiausia mintis. Kai futbolininkas nėra žaidęs metus, jam reikia iš lėto ir atsargiai pasiruošti naujam sezonui. Tada, kai jis bus pasiruošęs žaisti, galės galvoti ir apie nacionalinę rinktinę. Nemanykite, kad aš nenoriu jo leisti dalyvauti olimpinėse žaidynėse, tiesiog šiuo metu jo prioritetai yra visai kiti“, – užbaigė strategas.