Taip, tai yra tiesa. Aš pats išėjau iš „Šiaulių“. Dar šeštadienį. Dėl to, kad supratau, jog negaliu suderinti dviejų darbų vienu metu“, - kalbėjo buvęs Šiaulių futbolininkų vadovas.

A. Sakavickas, būdamas „Šiaulių“ generaliniu direktoriumi, taip pat dirbo ir lažybų skandalo sūkuryje atsidūrusio „Nevėžio“ krepšinio klubo direktoriumi. Šias pareigas jis ir pasirinko, kai vieno iš dviejų darbų teko atsisakyti.

Kėdainių krepšininkai neseniai pasibaigusiame LKL reguliariame čempionate užėmė priešpaskutinę 10-ą vietą.

Kodėl pasirinko krepšinį, o ne futbolą, pastaraisiais laikais daugiausia šioje sporto šakoje Lietuvoje ir Latvijoje dirbęs A. Sakavickas neaiškino.

„Tai jau yra mano asmeninis reikalas, ką pasirinkti. Gal ir sieja žmonės mane su futbolu, bet aš juk savo karjerą pradėjau (Alytaus) „Alitos“ krepšinio klube. Tiesiog pradėjau nebespėti ir ten, ir ten. O dabar reikia ruoštis naujam krepšinio sezonui. Aš negaliu apgaudinėti žmonių, nesu įpratęs daryti darbus ne šimtu procentų. Galvojau, kad sugebėsiu aprėpti, bet tai yra labi sunku. Vien jau važinėti per abu miestus buvo labai nelengva“, - kalbėjo sporto vadyboje jau 20 metų išdirbęs „Nevėžio“ direktorius.

Nevėžis“ balandžio mėnesį įsivėlė į skandalą, kai LKL paskutiniu momentu atšaukė šios komandos ir „Mažeikių“ mačą dėl sąmyšio lažybų rinkoje.

Po skandalo nepasitikėjimą „Nevėžio“ vadovybe buvo išreiškęs 55 tūkst. eurų klubui skiriančios Kėdainių rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius.

Tą patį balandį Lietuvos futbolo federacija nukėlė Klaipėdoje vykusių rungtynių tarp vietos „Granito“ ir „Šiaulių“ (2:2), pradžią dešimčiai minučių, gavusi informacijos, kad mačo baigtis gali būti sutarta.