„TOPsport A lygos“ 14-ajame ture dviem ekipoms pavyko pasiekti revanšus.

Pozicija. Marijampolės „Sūduva“ pasiekė revanšą už pirmame rate patirtą nesėkmę, svečiuose 1:0 nugalėjusi Alytaus DFK „Dainava“ futbolininkus.

Pergalingą įvartį sūduviečiams antrame kėlinyje pelnė anksčiau vidurio gynėjo pozicijoje rungtyniavęs Augustas Dubickas. Po šio laimėjimo marijampoliečiai su 16 taškų pakilo į 7-ąją vietą.

Keitimas. A. Dubickas gražiu tolimu smūgiu pelnė savo pirmą įvartį „TOPsport A lygoje“. Futbolininkas lopo spragas atakos smaigalyje, kadangi žaisti negali Aivaras Emsis bei Ugochukwu Oduenyi.

Prieš pat pelnant A. Dubickui įvartį, buvo suplanuotas būtent šio žaidėjo keitimas. Vietoje pergalingą smūgį atlikusio sūduviečio netrukus į kovą buvo mestas nominalus puolėjas Linas Zingertas.

Akcentas. FA „Šiauliai“ taip pat 14-ajame ture džiaugėsi revanšu – Širvintose 3:1 buvo įveiktas autsaideris Vilniaus rajono „TransINVEST“ klubas. Saulės miesto atstovai sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes.

Antrame kėlinyje įvyko malonus akcentas – į rikiuotę po aštuonių mėnesių pertraukos sugrįžo Deividas Šešplaukis. Link debiuto šiame sezone artėja ir Eligijus Jankauskas.

Atkarpos. Vieni iš rezultatyviausių čempionato žaidėjų – Davis Ikauniekas bei Henrique Devensas – vėl priminė apie save.

Pasižymėjęs legionierius iš Latvijos, dar atlikęs rezultatyvų perdavimą, pelnė įvartį po penkių mačų pauzės, savo ruožtu, H. Devensas pastarąjį kartą pasižymėjo kovo 30-ąją – tai buvo pergalingas smūgis būtent į šiauliečių vartus.

Nuotaikos. Kauno rajono „Hegelmann“ futbolininkai dar sykį patiesė praėjusio sezono čempionus – „Panevėžys“ svečiuose palaužtas rezultatu 2:0.

Mėlynai balti pirmą sykį „TOPsport A lygoje“ išsivežė pergalę iš Aukštaitijos sostinės, tam jiems prireikė net septynių bandymų.

Gimtadieniai. „Panevėžio“ futbolininkams nepavyko padovanoti klubo direktoriui dovanos gimimo dienos proga, patirtas net šeštas pralaimėjimas. Jį dar labiau apkartino ir pagrindinio vartininko Vytauto Černiausko trauma.

Įdomu tai, kad pirmą įvartį „Hegelmann“ pelnė buvęs „Panevėžio“ gynėjas Hugo Figueredo, kuris gimtadienį taip pat pažymėjo gegužės 18 dieną.

Derbis. Telšių „Džiugas“, panašu, kad po truputį atsikrato Gargždų „Bangos“ komplekso. Antrasis susitikimas sezone įprasmintas lygiosiomis 1:1.

Džiugiečius į priekį išvedė rezultatyviausias komandos žaidėjas Nino Noordanusas, tačiau paskutinėmis minutėmis tašką svečiams išplėšė 38-erių Robertas Vėževičius.

Žiūrovai. Puikūs „Džiugo“ rezultatai turėjo įtakos kilusiam ažiotažui prieš pirmąsias rungtynes šiemet pagrindiniame miesto stadione.

Gausus sirgalių būrys surengė eiseną, o gerokai nukraujavusią „Džiugo“ ekipą palaikė 1650 aistruolių – tai klubo rekordas „TOPsport A lygoje“. Keturženklis skaičius žiūrovų apsilankė ir mače Vilniuje.

Pasikartojo. Vilniaus „Žalgirio“ bei „Kauno Žalgirio“ akistatoje sekmadienį buvo užfiksuotas toks pats rezultatas, kaip ir pirmame rate – 1:0.

Pergalingą įvartį vilniečiams šį sykį pelnė Giedrius Matulevičius. Jam asistavo serbas Nemanja Mihajlovičius, kuris nežaidė nuo 5-ojo turo.

Kėliniai. Per pirmas 45 minutes kauniečiai čempionato lyderiams niekuo nenusileido, netgi pelnė įvartį, kuris po VAR peržiūros buvo atšauktas dėl minimalios nuošalės.

Tiesa, po pertraukos grėsmingų epizodų sukurta nebuvo, tą paminėjo ir strategas Nerijus Mačiulis: „Gal norėjosi tų šansų žymiai daugiau, bet buvo vienas kitas, kur galėjome išspausti“.