Vilniaus "Vėtra" - Panevėžio "Ekranas"
Atidėtos A lygos 14 turo rungtynės
Vilniaus "Vėtros" stadionas, 18.30 val.
Teisėjas - Gediminas Mažeika (Kaunas)

Svarba ir istorija

Šios atkeltos rungtynės - neabejotinai vienos svarbiausių šį sezoną. Dvi realiausiai į aukščiausius A lygos apdovanojimus pretenduojančios komandos susidurs akis į akį ir sieks suduoti viena kitai psichologinį smūgį.

Pernai būtent pirmoji iš trijų "Kauno" ir "Ekrano" dvikovų nusvėrė čempionų titulą į pastarosios komandos pusę, ir aukso medalių Panevėžio klubas nebepaleido. Šiemet panevėžiečiai jau kausis su "Vėtra", kuri pergalės atveju atitrūktų nuo varžovo iki šešių taškų.

Tarpusavyje šį sezoną abi ekipos susidūrė vienintelį kartą pirmajame rate. Tada Panevėžyje sostinės komanda kiek netikėtai įveikė čempionus 3:2 po lemiamo įvarčio paskutinėmis minutėmis.

Varžovų aikštėje "Vėtra" pernai iškovojo pergalę ir lygiąsias, tačiau namuose patyrė abu pralaimėjimus. "Ekraną" savo aikštėje Vilniaus klubas paskutinį kartą nugalėjo 2007 metų birželį.

"Ekranas" sprendė psichologines bėdas

Pastaruoju metu "Vėtra" labiau džiugina savo sirgalius nei "Ekranas" - vilniečiai pastaruoju metu laimi rungtynes po rungtynių ir trimis taškais aplenkė Panevėžio komandą, o šiuo metu penkiais taškais lenkia ir Marijampolės "Sūduvą".

Panevėžio klubas pastaruoju metu - ne tokios pakilios nuotaikos. Šalies čempionai sekmadienį vėl suklupo ant Pakruojo "Kruojos" barjero. A lygos autsaideriai antrą kartą šiemet išplėšė lygiąsias 2:2 pačioje rungtynių pabaigoje.

Apie psichologines čempionų komandos problemas užsiminė ir jos vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

"Po sekmadienio rungtynių dar šiek tiek slegia tam tikros psichologinės problemos. Tačiau nematome dėl ko turėtume slėpti - mes į Vilnių važiuojame nugalėti. To reikalauja ir turnyro lentelė. Nėra gerai, kad beveik per vieną mėnesį žaisime tris kartus su tuo pačiu varžovu, bet ką padarysi. Kas be ko, varžovą žinome ir jo žaidimą esame išanalizavę", - kalbėjo treneris.

Paklaustas, kaip žada pataisyti komandos psichologiją V. Urbonas atsakė: "Mes juk - profesionalai ir ne pirmus metus esame futbole. Po rungtynių Pakruojyje pasikalbėjome ir supratome savo klaidas. Kažkur iki galo neatidirbome, kad patys padarėme klaidų, kurios leido varžovams sužaisti jiems naudingai. Svarstėme, jog ne "Kruoja" yra tiek stipri, o patys esame kalti ir kad jeigu tų klaidų nekartosime per kitas rungtynes, rezultatai bus geresni."

"Ekrano" komandoje nėra nei diskvalifikacijų, nei rimtai traumuotų futbolininkų. "Kalbant apie žaidėjų sveikatą, nėra kuo skųstis", - tvirtino treneris.

Lyderė "Vėtra" savo persvaros nesureikšmina

Rungtynių šeimininkų strategas Virginijus Liubšys savo komandai taip pat kėlė tikslą nugalėti, bet taip pat tvirtino, kad ir po pergalės neleistų auklėtiniams atsipalaiduoti.

"Mums reikalinga pergalė. Bet kaip bebūtų, po šių rungtynių viskas dar bus prieš akis. Su tuo pačiu "Ekranu" teks susitikti dar du kartus. Dar liko šeši turai ir netgi pergalės atveju nereiktų sakyti, kad "Vėtra" jau beveik čempionė. Taškų skirtumas yra nedidelis ir kiekvienas pralaimėjimas varžovus gali gerokai priartinti. Ne tik "Ekraną". Dar nenurašome ir "Sūduvos". Taškų skirtumas nėra toks didelis, kad jie negalėtų pasivyti. Galutinai viskas spręsis spalio 31-ąją", - samprotavo treneris.

Anot jo, problemų dėl nusiteikimo "Vėtroje" nėra: "Šioms rungtynėms nereikia jokios papildomos motyvacijos. Abiejų komandų žaidėjai puikiai žino su kuo žais ir kokia yra rungtynių kaina."

Vilniaus komandos traumos nekamuoja, tačiau dėl geltonų kortelių nežais įspūdingą įvartį į "Ekrano" vartus šiemet pelnęs Tadas Eliošius. "Paskutinę kortelę jis gavo labai kvailoje situacijoje. Jos tada užsidirbti tikrai nevertėjo", - apgailestavo V. Liubšys.

Treneris atskleidė, kad po ilgos pertraukos A lygoje gali žaisti gynėjas Tomas Mikuckis: "Mano vertinimu, jis žaidžia 70 procentų savo pajėgumo. Neabejoju, kad jis išeis į aikštę per rungtynes su "Ekranu". Ar žais nuo pradžių - dar nežinau."