Ne kartą buvo diskutuojama apie tai, jog vokietis aukštus rezultatus pasiekė gero „Red Bull“ automobilio dėka. S. Vettelis pripažįsta, jog su prastu automobiliu čempionu sunku tapti, tačiau sėkmė lenktynių trasoje priklauso ne vien tik nuo geros F-1 technikos.

„Jei pažiūrėtume į praeitį, nebuvo tokių pilotų, kuriems gerai sektųsi pilotuojant itin prastą automobilį“, – sakė vokietis. - Natūralu, jog turint stiprų lenktynininką ir gerą automobilį gaunama sėkmę nešanti kombinacija. Tokiai sunku pasipriešinti“.

„Natūralu ir tai, jog karjerą dažniausiai pradedi su silpnu automobiliu. Visi mes buvome atsidūrę tokioje situacijoje. Michaelis (Schumacheris) savo F-1 piloto karjerą pradėjo su „Jordan“ ekipa, kuri nebuvo konkurencinga. Tačiau jiems pavyko sublizgėti. Fernandui teko sėsti už „Minardi“ vairo. Jam taip pat pavyko į save atkreipti dėmesį“.

„Aš debiutavau su BMW, kai vieneriose lenktynėse teko pakeisti Robertą Kubicą. Man tai buvo puikus šansas. Vėliau tapau „Toro Rosso“ pilotu. Tuomet jie tikrai neturėjo konkurencingo automobilio, tačiau mes neblogai padirbėjome ir net gi sugebėjome kartą nugalėti lenktynėse“.

„Perėjimas į „Red Bull“ buvo tikrai smagus. Sezonas mums susiklostė sėkmingai – lipome ant apdovanojimų pakylos, nugalėjome lenktynėse. Taigi, teko nueiti gana įprastą kelią“.

S. Vettelis prasitarė, jog per daug nesuka galvos dėl to, kas gali nutikti šį savaitgalį įvyksiančiose paskutinėse sezono lenktynėse, kur paaiškės kam atiteks čempiono titulas.

„Tai sportas ir čia visko gali nutikti. Turime prižiūrėti patys save. Savaitgalis prasideda penktadienį, ne sekmadienį. Viską turime daryti žingsnis po žingsnio bei pasirūpinti, kad būtume pajėgūs pasiekti maksimalų rezultatą. Pažvelgus į praeities rezultatus, Brazilijoje buvome greiti. Žinome, jog čia visko gali nutikti. Turime išlikti susikaupę ir tinkamai išnaudoti susidariusią situaciją“.