„Turėjome grįžti prie variklio, kurį naudojome paskutinėse šešiose lenktynėse. Su kiekvienu kilometru prarandi galią. Čia itin svarbus galingas variklis“, – sakė N. Rosbergas.

„Gaila, jog tai nutiko būtent čia. Štai kodėl likau tik ketvirtas. Lenktynėse bus tikrai nelengva, kadangi būsiu šiek tiek lėtesnis. Situacija tikrai nėra ideali. Aplenkti abu „Ferrari“ bolidus bus sunku.“

Tuo tarpu vienas iš „Mercedes“ vadovų Niki Lauda pareiškė, kad N. Rosbergas turėjo kitų problemų, tad dėl kvalifikacijoje iškovotos ketvirtos vietos tikrai nėra kaltas senesnės modifikacijos variklis.

„Nico neturėjo mažiau galios. Jis turėjo bėdų su bolido valdymu. Per daug slidinėjo jo priekis ir Nico dėl to skundėsi. Jis negalėjo valdyti bolido taip, kaip to norėjo, štai iš kur tas skirtumas“, – kalbėjo N. Lauda.

„Mane labiausiai nustebino „Ferrari“ tempas. Jie važiavo tikrai greitai. Neįtikėtina ką jiems pavyko padaryti su savo varikliu.“

L. Hamiltonas nesibaimina starto metu būti aplenktas „Ferrari“ pilotų

Monzos (Italija) trasoje „pole“ poziciją iškovojęs Lewisas Hamiltonas nesibaima rytoj starto metu būti aplenktas abiejų „Ferrari“ pilotų. Anot brito, tempas lenktynėse bus daug svarbesnis už startą.

Naujos modifikacijos „Mercedes“ variklį naudojęs L. Hamiltonas šiandien vykusioje kvalifikacijoje tik 0,2 sek. pranoko antroje vietoje likusį „Ferrari“ pilotą Kimį Raikkoneną. Vietas antroje startinėje eilėje pasidalino Sebastianas Vettelis ir brito komandos draugas Nico Rosbergas.

Prieš metus Monzoje vykusioje kvalifikacijoje L. Hamiltonotas taip pat iškovojo „pole“, tačiau prasidėjus lenktynėms, britas nukrito į ketvirtą vietą. Vis dėlto sportininkas sugebėjo atsitiesti ir iškovoti pergalę.

L. Hamiltonas nemano, kad rytojaus lenktynėse viską nulems startas.

„Iškovoti „pole“ visada yra malonu. Šį jausmą puikiai žino tiek Sebastianas, tiek Kimi“, – kalbėjo sportininkas.

„Esu čia iškovojęs ne vieną „pole“, tačiau starto metu ne viskas gerai susiklostydavo. Pernai prastai startavau, tačiau tai neturėjo didelės įtakos galutiniam lenktynių rezultatui. Iki pirmo posūkio ilgas kelias. Abu „Ferrari“ pilotai gerai startuoja, tad rytoj pasistengsime kuo geriau atlikti savo darbą. Mūsų lenktynių tempas dažniausiai būna geras. Tikiuosi, kad ir rytoj bus taip pat.“

Po kvalifikacijos S. Vettelis juokavo, kad svajoja pamatyti L. Hamiltoną nefinišuojanti lenktynėse. Tuo britas išreiškė viltį, kad rytojaus varžybose pirmas dvi vietas iškovos „Mercedes“ pilotai.

„Nenoriu sugriauti Sebastiano svajonių, tačiau yra dalykų apie kuriuos aš taip pat svajoju... „Ferrari“ pilotai puikiai padirbėjo ir jie visai nedaug atsilieka nuo mūsų. Malonu žinoti, kad turime su kuo kovoti.“

„Kiekvienose lenktynėse norime iškovoti kiek įmanoma daugiau taškų. Tikiuosi, kad rytoj Nico pavyks aplenkti varžovus ir mudu finišuosime pirmose dvejose pozicijose. Šioje trasoje abu norime aplenkti „Ferrari“. Padaryti tai jų namų trasoje būtų itin malonu.“

K. Raikkonenas: pasirodėme geriau nei tikėjomės

Antrą startinę vietą Monzoje (Italija) vykusioje F-1 kvalifikacijoje iškovojęs Kimi Raikkonenas teigė, kad „Ferrari“ šiandien pasirodė geriau nei tikėjosi.

Pagrindiniuose šios dienos važiavimuose suomis įveikė komandos draugą Sebastianą Vettelį ir nusileidęs tik „Mercedes“ atstovui Lewisui Hamiltonui liko antras. Tai geriausias sportininko rezultatas nuo 2013m. Kinijos GP.

„Pažiūrėję į rezultatus manau galime sakyti, kad šiandien nustebinome patys save“, – sakė K. Raikkonenas.

„Tikėjomės stipraus savaitgalio, tačiau negalvojome, kad būtent šioje trasoje pasirodysime taip gerai. Vis dėlto kvalifikacijoje turėjome gana gerą bolidą. Įveikėme ne vieną greitą ratą. Džiugu, jog būtent čia, mūsų namų trasoje, iškovojome tokį rezultatą.“

K. Raikkonenas neslepia, jog rytoj vyksiančiose lenktynėse yra nusiteikęs pasirodyti ne ką prasčiau nei kvalifikacijoje.

„Nesitikiu lengvų lenktynių. Tačiau varžybose dažniausiai labiau pasitikime savo jėgomis nei kvalifikacijoje.“

S. Vettelis Italijoje svajoja apie pirmas dvi vietas

Sebastianas Vettelis neslepia svajojantis apie galimybę rytoj vyksiančiose Italijos GP lenktynėse iškovoti pirmas dvi vietas kartu su komandos draugu Kimi Raikkonenu.

„Ferrari“ pilotai šiandien vykusioje kvalifikacijoje nusileido tik „pole“ poziciją iškovojusiam Lewisui Hamiltonui.

S. Vettelis neslepia, kad jis su K. Raikkonenu lenktynėse norėtų įveikti L. Hamiltoną ir finišuoti pirmose dvejose vietose.

„Tikiuosi, kad rytoj mes abu būsime ant apdovanojimų pakylos... Nepyk Lewisai, bet aš nesupykčiau jei tavęs visai nebūtų ant podiumo“, – po kvalifikacijos juokavo S. Vettelis.

„Gali būti ant apdovanojimų pakylos, bet tik tuo atveju, jei mes finišuosime priekyje tavęs. Jei neklystu, svajoti nėra draudžiama. Turime išlikti realistais – mūsų laukia sunkios lenktynės. Šiemet jau ne kartą matėme, kad varžybose „Mercedes“ pilotai yra labai greiti.“

S. Vettelis neslepia, kad lenktynėse tikisi gerai pasirodyti.

„Visų pirma, tai puikus rezultatas. Nedaug atsilikome nuo Lewiso. Dėl to jaučiamės užtikrintai prieš rytojaus lenktynes.“