F-1 specialistai pastebi, kad S. Perezas nepriekaištingai tvarkosi su padangų dilimu, o tai leidžia jam mažiau kartų stoti techninėje aptarnavimo zonoje.

Tokią strategiją naudojęs S. Perezas Austrijoje, kur su „Force India“ automobiliu finišavo šeštas, tvirtino, jog šių pamokų išmoko iš dabartinio „Caterham“ komandos piloto K. Kobayashi.

„Kobayashį buvo tikrai labai sunku aplenkti. Kai jis jaučiasi patogiai, yra vienas iš sunkiausiai aplenkiamų pilotų, ypatingai viename rate. Jis buvo tikrai nepakartojamas. Iš jo išmokau labai daug, kaip derėtų tinkamai dirbti su padangomis. Japonai moka puikiai tvarkytis su padangomis“, – mintimis dalijosi S. Perezas.

24-erių sportininkas, šį sezoną gerokai nusileidžiantis komandos draugui Nico Hulkenbergui, negailėjo gerų žodžių ir pastarajam.

„Nico yra labai stiprus komandos draugas – vienas geriausių, kokius esu turėjęs. Jis geras visur, todėl tai padeda man kilti į aukštesnį lygį. Iš kiekvieno komandos draugo išmokstu tam tikrų dalykų, todėl gerai, kai skirtingose ekipose turi skirtingus pilotus, tai padeda ateityje“, – pridūrė S. Perezas.

Šį sezoną S. Perezas bendroje įskaitoje užima 11-ą vietą, jis surinko 29 taškus. N. Hulkenbergas su 69 taškais ir septintas.