Tai pirmasis „Ferrari“ automobilis, prie kurio kūrimo galėjo labiau prisidėti pernai į komandą iš „Lotus“ perėjęs specialistas Jamesas Allisonas. Jis iki šiol garsėjo puikia technika maksimaliai išnaudojant nedidelį biudžetą.

Šiek tiek pakito ir automobilio spalvų schema. Šiemet dar daugiau paviršiaus dengia juoda, kuria nudažyta galinė automobilio dalis.

„Ferrari“ komandai šiemet toliau atstovas Fernando Alonso, o prie jo prisijungs iš „Lotus“ perėjęs Kimi Raikkonenas. Suomis po 4 metų pertraukos sugrįžo į ekipą, kurioje 2007 m. pelnė vienintelį savo ir kol kas paskutinį „Scuderia“ titulą.

Patikimumas - nugalėtojus 2014 m. lemsiantis faktorius

„Ferrari“ atstovai įsitikinę, kad svarbiausiu faktoriumi, lemsiančiu nugalėtojus šių metų F-1 sezone, bus automobilio patikimumas. „Jei reikėtų pasirinkti, kas šiemet bus dominuojančiu faktoriumi, tai tikrai nebūtų aerodinamika ar variklio galia. Mano manymu, šiemet itin svarbus bus automobilio patikimumas“, – kalbėjo „Ferrari“ technikos direktorius Jamesas Allisonas.

Italų ekipos vadovas Stefano Domenicali tikisi, jog sezonui įsibėgėjus komandai pavyks nenusileisti varžovams automobilių tobulinimo lenktynėse, ko nepavyko padaryti pernai: „Sezonas bus ilgas. Svarbu metus pradėti su patikimu automobiliu ir, bėgant laikui, jį sėkmingai tobulinti. Pernai mums ne itin sekėsi tai daryti. Manau, kad pirmosios bandymų dienos bus sunkios visiems. Daug ką turime išmėginti, daug ką turime patikrinti.“

Italas pridūrė, kad didžiulės permainos, su kuriomis šį sezoną susidurs tiek pilotai, tiek komandos, bus puiki proga „Ferrari“ pasiekti pačius aukščiausius rezultatus: „Tai didžiausias technologinis iššūkis su kuriuo susiduriame F-1 per pastarąjį dešimtmetį. Tai proga mūsų inžinieriams gerai susitvarkyti su šiuo iššūkiu. Turime visiškai naują jėgainę bei taisykles, kurios yra gana įdomios. Tačiau į viską turime žvelgti atsargiai bei pasirūpinti, kad kiekvieną kartą progai pasitaikius mes pagerintumėme savo pajėgumą.“

„Ferrari“ prezidentas L. di Montezemolo: dabar laikas laimėti

„Ferrari“ prezidentas Luca di Montezemolo naujojo komandos automobilio „F14 T“ pristatymą palydėjo užtikrintu paraginimu po ilgos pertraukos laimėti čempionatą. Paskutinį kartą „Scuderia“ pilotas titulą iškovojo dar 2007 m., kai pirmenybėse triumfavo šiemet į ekipą sugrįžtantis K. Raikkonenas. F. Alonso nuo 2010 m. keturis kartus galutinėje įskaitoje liko antras.

„Jaučiuosi užtikrintai, nes turime stiprią komandą. Jie mano, kad turime visas sudėtines dalis sėkmei pasiekti. Džiaugiuosi susigrąžinęs Kimi. Jis buvo paskutinis lenktynininkas, su mumis tapęs čempionu. Fernando, paskutinius keturis metus užimdavęs antrąją vietą, taip pat fantastiškas. Dabar laikas laimėti“, – pristatymo proga kalbėjo L. di Montezemolo.

„Labai tikiu mūsų naujuoju technikos direktoriumi Jamesu Allisonu bei mūsų žmonių atliktu darbu ruošiant variklį. Labai sudėtingas variklis, labai sudėtinga sistema. Manau, kad bent jau sezono pradžioje viską lems patikimumas.“

„Kai naujos taisyklės tokios sudėtingos, sunku pradžioje suprasti, kas konkurencingas, o kas ne. Tačiau mūsų tikslas yra būti viršūnėje, tam turime pasistengti iš visų jėgų“, - teigė L. di Montezemolo.