Britas lenktynėse pirmavo nuo pat jų pradžios. Sportininkas kontroliavo situaciją visų varžybų metu. Lenktynėms artėjant prie pabaigos N. Rosbergui pavyko sumažinti atsilikimą nuo L. Hamiltono, tačiau pastarasis lyderio pozicijos neužleido ir finišo liniją kirto pirmoje vietoje.

„Malonu būti antram, kadangi tai puiki sezono pradžia visai komandai. Komanda mums davė neįtikėtinai gerą bolidą“, – kalbėjo N. Rosbergas.

„Lewisas šį savaitgalį puikiai padirbėjo. Viso savaitgalio metu jis važiavo kaip tikras čempionas. Negalėjau šį kartą jo įveikti nors ir stengiausi kiek įmanydamas kiekviename rate. Neketinu nusileisti ir tikiuosi anksčiau ar vėliau jį nugalėti.“

N. Rosbergo teigimu, lenktynių pabaigoje jis stengėsi kuo labiau priartėti prie L. Hamiltono ir jį aplenkti, tačiau to padaryti jam nepavyko.

„Kova vyko, tik iš šalies galbūt visa tai kiek kitaip atrodė. Lewisas tiesiog nepadarė klaidų, tad buvo neįmanoma labiau priartėti, ką jau bekalbėti apie bandymą lenkti. Lenktynių viduryje taupėme degalus, kad varžybų pabaigoje galėtume atakuoti. Tačiau Lewisas, greičiausiai, pasielgė taip pat.“

Lewisas Hamiltonas ir Arnoldas Schwarzeneggeris

L. Hamiltonas: kontroliavau situaciją lenktynėse

Šiandien Australijoje vykusiose F-1 lenktynėse pergalę šventęs Lewisas Hamiltonas teigė, kad nuo pat starto iki pat finišo kontroliavo situaciją varžybose.

Nors antroje vietoje finišavęs Nico Rosbergas nuo brito atsiliko tik 1,3 sek., „Mercedes“ pilotas gana nesunkiai nugalėjo šios dienos lenktynėse.

„Nico buvo greitas visų lenktynių metu. Nežinojome kiek toli galėsime nuvažiuoti su „Pirelli“ padangomis. Taip pat turėjome taupyti degalus. Kai persvara siekia dvi sekundes, stengiesi kontroliuoti situaciją ir išlaikyti saugų atstumą.

Nėra prasmės labiau spausti. Kai Nico padidino tempą, aš galėjau atsakyti tuo pačiu. Mums abiems tai buvo geros lenktynės. Nico gerai pasirodė, o Sebastianas puikiai atliko savo darbą ir finišavo trečias“, – pasakojo L. Hamiltonas.

Sebastianas Vettelis

S. Vettelis: trečia vieta – lyg pergalė

Trečias šios dienos F-1 lenktynėse Australijoje finišavęs Sebastianas Vettelis pasiektą rezultatą prilygino pergalei.

Vokietis varžybų pradžioje važiavo ketvirtas, tačiau vėliau sugebėjo įveikti Felipę Massą ir finišuoti trečioje vietoje.

„Manau, kad mums tai buvo puikios lenktynės“, – sakė S. Vettelis.

„Žinoma, trečia vieta, tai ne pergalė. Tačiau prisiminus praėjusius metus, šiandienos rezultatas mums prilygsta pergalei. Žmonės puikiai padirbėjo tiek su varikliu, tiek su bolido važiuokle.“

„Esu patenkintas. Apšilimo rate buvo malonu matyti „Ferrari“ vėliavas. Jos turbūt čia buvo ir anksčiau, tik aš nekreipiau dėmesio. Palaikymas šį savaitgalį buvo tikrai puikus. Tikra garbė sėdėti raudoname bolide. Tačiau kai lenktyniauji ir esi susikaupęs, nekreipi dėmesio į automobilio spalvą. Tačiau pamatyti finišo vėliavą ir finišuoti trečioje vietoje buvo tikrai malonu.“

S. Vettelis taip pat pakomentavo lenktynių startą, kurio metu išvengė kontakto su komandos draugu Kimi Raikkonenu.

„Manau, kad jis geriau startavo. Prarastus metrus pavyko susigrąžinti stabdymo zonoje, tad važiavome vienas šalia kito. Manau, kad jam tokia situacija nebuvo palanki. Tuo metu supratau, kad neįveiksiu posūkio taip, kaip norėčiau. Į posūkį įvažiavau kitaip, dėl to jis prarado kelias pozicijas. Nieko nepajutau, tad spėju, kad mums pavyko išvengti kontakto.“

Kimi Raikkonenas

K. Raikkoneno lenktynės pasižymėjo problemų gausa

Pirmosios šių metų F-1 sezono lenktynės Australijoje „Ferrari“ pilotui Kimi Raikkonenui susiklostė nesėkmingai.

Sportininko teigimu, sėkmė jo nelydėjo nuo pat varžybų starto, kurio metu nepavyko išvengti kontakto su varžovu.

Nesėkmingai suomiui klostėsi ir sustojimai lenktynių metu. Po vieno iš jų lenktynininkas buvo priverstas pasitraukti iš varžybų dėl tinkamai nepritvirtinto galinio bolido rato.

„Nemanau, kad buvo kontaktas su Sebu. Kažkas į mane atsitrenkė iš galo“, – apie įvykius lenktynių starto metu pasakojo K. Raikkonenas.

„Kažkas į mane atsitrenkė ir dėl to bolide įsijungė rėžimas, kuris neleidžia užgesti varikliui. Po to kitame posūkyje kažkas trenkėsi į mano bolido šoną. Likau nustebęs, jog automobilis nebuvo stipriai apgadintas.“

K. Raikkonenui abu sustojimai susiklostė nesėkmingai. Abu kartus komandos mechanikams kilo problemų bandant tinkamai pritvirtinti ratus. Po antrojo sustojimo suomis buvo priverstas sustoti ir pasitraukti iš lenktynių.

„Buvome gana greiti, tačiau abiejų sustojimų metu turėjome problemų. Deja, bet po vieno iš jų buvau priverstas sustoti.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.