Apie sūnaus netektį oficialiai pranešė J. Bianchi šeima.

Nelaimė įvyko praėjusių metų spalį, kuomet Japonijos GP lenktynių metu iš šlapios trasos išslydęs 25-erių metų prancūzas „Marussia“ šonu trenkėsi į traktorių, kuris buvo atvažiavęs išvežti Aadriano Sutilo automobilio.

Sunkią galvos traumą patyręs prancūzas nuo to laiko buvo komos būsenoje.

J. Bianchi tėvai gegužės mėnesį teigė neturintys daug vilčių, jog jų sūnus pabus iš komos ir pasveiks. Šeštadienį ryte paaiškėjo, kad po devynis mėnesius trukusios kovos dėl gyvybės, sportininkas mirė.

„Su dideliu liūdesiu Jules Bianchi tėvai, Philippe'as ir Christine, brolis Tomas ir sesuo Melanie, praneša, kad penktadienio naktį Nicos ligoninėje mirė Jules“, – teigiama Bianchi šeimos pranešime spaudai.

„Jules labai sunkiai kovojo, visada tai darė, tačiau šiandien jo kova baigėsi. Skausmas, kurį mes jaučiame, yra žodžiais nenupasakojamas. Norėtume padėkoti visam Nicos ligoninės personalui, kuris visa šį laiką rūpinosi Jules. Taip pat dėkojame Mie medicinos centro personalui, kurie pasirūpino Jules iš karto po avarijos. Dėkojame ir kitiems gydytojams, kurie rūpinosi juo visus tuos devynis mėnesius.“

„Toliau dėkojame kolegoms, draugams, sirgaliams bei visiems kitiems, kurie per pastaruosius devynis mėnesius išreiškė savo rūpestį ir užuojautą. Jie suteikė mums stiprybės, kurios mums reikėjo sunkiu laikotarpiu. Skaitydami ir klausydami visų tų laiškų supratome kiek daug širdžių palietė Jules. Norėtume paprašyti, kad šiuo sunkiu laikotarpiu toliau būtų gerbiamas mūsų šeimos privatumas.“

„Ferrari“ jaunųjų pilotų programos narys J. Bianchi 2007 m. tapo Prancūzijos „Formulės Renault“ čempionu, o 2009 m. triumfavo „Europos F-3“ varžybose.

Sportininkas vėliau dalyvavo FR 3.5 bei GP2 čempionatuose. 2012 m. J. Bianchi tapo F-1 „Force India“ komandos pilotu bandytoju, o po metų pasirašė sutartį su „Marussia“ ir gynė jos garbę „Formulės-1“ čempionate.

Geriausiai sportininkas pasirodė pernai Monake vykusiose F-1 lenktynėse, kur finišavęs devintas iškovojo pirmąjį tašką ne tik sau, bet ir minėtajai „Marussia“ komandai.

Tragiškai pasibaigusi avarija „Formulės-1“ lenktynėse pastarąjį kartą įvyko prieš du dešimtmečius. 1994 metais Imolos trasoje Italijoje žuvo legendinis Brazilijos lenktynininkas Ayrtonas Senna.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)