„Galime patvirtinti, kad laikiną pavarų perjungimo problemą, kurią Lewisas patyrė Brazilijos GP lenktynių aštuntajame rate, sukėlė gedimas pavarų dėžėje, dėl kurio buvo įsijungusi neutrali pavara“, - pranešė „McLaren“ atstovė spaudai.

„Teiginys, kad to priežastimi tapo neteisingo mygtuko paspaudimas, - klaidingas“, - pažymėjo ji. Komandos vadovas Martinas Whitmarshas pripažino, kad komanda iki šiol nėra tikra, kas sukėlė gedimą, iš esmės lėmusį tai, kad L. Hamiltonas prarado rankose jau turėtą „Formulės-1“ čempiono titulą.

„Tai buvo pavarų dėžės gedimas, staiga buvo įjungta priverstinė neutrali pavara, o žemesnės pavaros perjungimas, panašu, tai pataisė. To priežastys gali būti mechaninės, tačiau mes abejojame“, - žurnalistams aiškino M. Whitmarshas.

„Jei tai būtų mechaninis gedimas, jis taip paprastai ir greitai nepraeitų. Gali būti kalta programinė įranga, tačiau nėra jokių įrodymų, kad ji tai sukėlė. Gali būti sensorius, tačiau, vėlgi, neturime tai patvirtinančių duomenų“, - teigė specialistas.

„Panašu, kad kalta hidraulika“, - pažymėjo jis, pridurdamas, kad hidraulikos sistemos vožtuvus galėjo paveikti mikroskopinės nuolaužos ar magnetinis laukas.

Daugiau informacijos ieškokite .">