Septyniskart „Formulės-1“ pasaulio čempionas šiuo metu yra gydomas Grenoblio ligoninėje Prancūzijoje. Žadinimas iš dirbtinės komos gali sukelti „nuolatinę vegetatyvinę būseną“.

„Egzistuoja rizika pacientą žadinant iš dirbtinės komos būsenos“, pabrėžė Hamburgo Asklepijaus klinikos greitosios medicininės pagalbos instituto profesorius H. Moecke. - M. Schumacheris gali patekti į nuolatinę vegetatyvinę būseną ir būti paralyžiuotas“.

45-erių metų M. Schumacheris stipriai susižeidė galvą gruodžio 29-ą dieną slidinėdamas Prancūzijos Alpių Meribelio kurorte.

„Pažadintas iš dirbtinio miego pacientas dažnai nesuvokia, kas jis yra ir kur jis yra“, - kalbėjo H. Moecke. - Net jei F-1 legenda nepateks į kitą komą, medikai gali jį tik „lengvai užmigdyti“.

M. Schumacheriui atsitiesti po traumos ir operacijų gali prireikti ilgų mėnesių a net metų. Medikai perspėjo lenktynininko šeimą - žmoną Corinną, 16-metę dukrą Giną Marie ir 14-metį sūnų Micką - jog sunkiausia gydymo fazė dar priešakyje. Kelias savaites gali trukti migdomųjų vaistų pašalinimas iš vokiečių piloto organizmo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)