„Aš ne daktaras, bet atkartoju tai, ką man sakė Geraldas Saillantas (chirurgas ir Schumacherių šeimos draugas).“

„G. Saillantas sakė, kad jo būklė vis dar sunki, bet pavojaus gyvybei nebėra“, - žurnalistams pasakojo prancūzas.

Vis dėl to vokiečio atstovė Sabine Kehm paneigė šią informaciją, sakydama, kad visi pranešimai, kurie pasiekia viešumą ne iš daktarų ar atstovų pusės yra melagingi, rašo BBC.

„Michaelio būklė išlieka kritinė, bet stabili. Mes norėtume visus nuraminti, nes visa informacija, kuri pasiekia viešumą yra ne iš gydytojų ar atstovų, tėra eilinės spekuliacijos“, - rašoma pranešime.

Moteris pridūrė, kad spaudos konferencija, kurios metu gydytojai turėtų daugiau papasakoti apie M. Schumacherio būklę, turėtų būti surengta pirmadienį.

Šalia buvusio lenktynininko nuolat budi jo šeima: žmona Crinna, tėvas Rolfas, brolis Ralfas, 16-metė dukra Gina-Maria ir 14-metis sūnus Mickas.

Vokiečio šansai atsigauti vertinami 40-45%

„Tokias galvos traumas patyrę pacientai kaip M. Schumacheris turi 40-45 procentų galimybę atsigauti“, - sako profesorius Jeanas-Francois Payenas, kuris yra vyriausiasis Grenoblio ligoninės intensyvios terapijos skyriaus gydytojas, rašo voiceofrussia.com.

Tačiau gydytoju teigimu, tai - tik statistika. Prancūzo manymu, legendinis F-1 lenktynininkas pasveiks visiškai.

Kaip anksčiau rašėme, po tokios traumos žmogus komos būsenoje gali išbūti kelias savaites ar mėnesius. Nepaisant visko, gali įvykti visokie scenarijai.

Nelaimės chronologija

Sekmadienio, gruodžio 29-osios, rytą M. Schumacheris su sūnumi Micku iš savo namų Meribelyje patraukė į slidinėjimo trasas. Juos lydėjo dar mažiausiai trys šeimos draugai. Visi jie neplanavo nukrypti nuo trasų, iš pradžių šliuožė tik oficialiais slidinėjimo maršrutais.

Kiek po 11 valandos M. Schumacheris paliko paruoštą slidinėjimo trasą ir nučiuožė apie dvidešimt metrų į gilų sniegą tarp trasų „Biche“ ir „Mauduit“. Tai patvirtino ir „Meribel Alpine“ direktorius Oliver Siminonas.

Nelaimė nutiko 11 valandą 7 minutės. Buvęs lenktynininkas kliudė uolą ir dešine galvos puse trenkėsi į kitą uolą. Tai nustatė pareigūnai.

Gelbėtojas leidiniui „Bild“ sakė: „Kai mes atvykome į įvykio vietą, šalmas buvo skilęs. Matėsi daug kraujo“.

Gelbėtojų sraigtasparniu M. Schumacheris buvo skubiai nugabentas į ligoninę.

Po nelaimės, kurios metu pusiau skilo vokiečio šalmas, siekiant paspartinti M. Schumacherio sveikimą buvo sukelta dirbtinė koma. Jo kūno temperatūra buvo sumažinta iki maždaug 35 laipsnių pagal Celsijų, kad mažėtų patinimas.

Jis jau patyrė dvi smegenų operacijas, skirtas pašalinti po incidento išsiliejusį kraują ir sumažinti intrakranijinį spaudimą.

Penktadienį M. Schumacheriui sukako 45-eri metai. Šalia gydymo įstaigos susirinko daugiau nei 200 „Ferrari“ spalvomis pasidabinusių gerbėjų, tyla pagerbusių už savo gyvybę kovojantį legendinį lenktynininką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)