„Šiomis sunkiomis dienomis ir jo gimtadienio proga „Ferrari“ klubai nori išreikšti palaikymą Michaeliui Schumacheriui. Todėl Grenoblio Universitetinėje ligoninėje surengsime tylų ir pagarbų renginį“, – rašoma oficialioje „Ferrari“ paskyroje „Facebook“ svetainėje.

Šalia buvusio lenktynininko nuolat budinti jo šeima jau anksčiau išreiškė padėką vokietį palaikantiems fanams.

„Norime taip pat padėkoti žmonėms iš viso pasaulio, kurie išreiškė savo užuojautas bei linkėjimus Michaeliui kuo greičiau pasveikti. Visi žinome, kad jis yra kovotojas, kuris nepasiduos. Ačiū.“

Po nelaimės, kurios metu pusiau skilo vokiečio šalmas, siekiant paspartinti M. Schumacherio sveikimą buvo sukelta dirbtinė koma. Jo kūno temperatūra buvo sumažinta iki maždaug 35 laipsnių pagal Celsijų, kad mažėtų patinimas.

Vokietį gydantys medikai ir vokiečio atstovai ketvirtadienį pranešė nepateiksiantys naujos informacijos apie legendinio lenktynininko būklę – panašu, nėra jokių naujų pokyčių.

Tai reiškia, kad sekmadienį slidinėjant sunkią galvos traumą patyrusio sportininko būklė išlieka stabili, tačiau kritinė. Jis jau patyrė dvi smegenų operacijas, skirtas pašalinti po incidento išsiliejusį kraują ir sumažinti intrakranijinį spaudimą.

Grenoblio ligoninėje Prancūzijoje gydomo M. Schumacherio atstovai užtikrino informuosiantys visuomenę, jei vokiečio būklė ženkliai keisis.

„Ferrari“ akcijai - prieštaringi vertinimai

„Ferrari“ organizuojama palaikymo akcija sulaukė prieštaringų vertinimų: kai kurie jos kritikai teigia, kad bendrovės raginimas gerbėjams dėvėti raudonus – „Ferrari“ spalvos – drabužius ir demonstruoti jos simbolius peržengia gero skonio ribas.

Ši Italijos automobilių gamintoja, turinti 130 klubų visoje Europoje, išnuomojo apie 20 autobusų, kuriais M.Schumacherio gerbėjus iš visos Italijos veža į Grenoblį.

Šiuo žingsniu patenkinti ne visi. Romos Koliziejaus „Ferrari“ klubo prezidentas Roberto Luongo (Robertas Luongas) sakė norintis atsiriboti nuo bet kokio renginio, susijusio su „žmogumi, kuris kenčia“.

„Tai labai opu, ir jeigu būčiau tarp Michaelio artimųjų, tokia iniciatyva man nepatiktų“, – aiškino jis.

M.Schumacherio gerbėjų klubas jo vaikystės mieste Kerpene taip pat sakė, kad bet koks gimtadienio šventimas būtų prastas skonis.

Didžiulis žiniasklaidos spaudimas ligoninei

Tuo tarpu ligoninė jaučia didžiulį žiniasklaidos spaudimą dėl savo garsiojo paciento, kuriuo domimasi visame pasaulyje. Tuščias sklypas netoliese buvo paverstas stovėjimo aikštele daugybei palydovinės televizijos mikroautobusų.

Buvusio lenktynininko atstovė skaudai Sabine Kehm anksčiau šią savaitę sakė, kad kai kurie žmonės bandė prasmukti į M. Schumacherio palatą ir kad tarp jų buvo vienas kunigu persirengęs asmuo.

Trys M. Schumacherį gydantys medicinos profesoriai – du neurochirurgai ir anestezijos bei intensyviosios slaugos skyriaus vadovas – taip pat atsidūrė dėmesio centre.

Jie rodėsi spaudos konferencijose ir aiškino naujausius pasikeitimus. Nors atsisakė spėlioti dėl to, kaip galėtų evoliucionuoti M. Schumacherio būklė, jie nurodė, kad paciento amžius ir fizinis pasirengimas galėtų padėti jam pasveikti.

Vis dar kyla klausimų dėl to, kaip tiksliai įvyko nelaimė tame, regis, nepavojingame Meribelio rajone už slidinėjimo trasų ribų, tarp dviejų slidinėjimui skirtų šlaitų, kurių vienas priskiriamas lengvoms, o kitas – vidutinio sunkumo trasoms.

Prokurorai aiškinasi, ar trasų ribos šalia to rajono, kur įvyko nelaimė, buvo tinkamai pažymėtos ir ar gerai veikė M. Schumacherio slidžių saugumo priemonės.

Vokiečių laikraštis „Bild“ pranešė, kad slidės buvo išsinuomotos ir kad nelaimės metu vienas jų automatinio atsisegimo mechanizmų nesuveikė.

Prokurorai jokio pareiškimo apie tyrimą tikriausiai nepadarys iki kitos savaitės pradžios.

S. Kehm šią savaitę sakė, kad buvęs lenktynininkas prieš nelaimę šliuožė nedideliu greičiu.

„Atrodo, kad jis darydamas posūkį atsitrenkė į akmenį. Tai buvo nelemtų aplinkybių virtinė“, - sakė ji.

Atstovė nurodė, kad M. Schumacheris nelaimės metu buvo su savo 14-mečiu sūnumi Micku ir keliais draugais.

„Jis nešliuožė greitai, nes, kaip atrodo, padėjo parkritusiam draugui“, - pridūrė ji.

1991 metais debiutavęs M. Schumacheris ilgus metus dominavo „Formulės-1“ lenktynėse ir yra laimėjęs daugiau pasaulio titulų už visus kitus lenktynininkus.

Pirmą kartą į „pensiją“ jis išėjo būdamas 37-erių, bet nesugebėjo atsispirti lenktynių trasų traukai. 2010-aisiais jis grįžo į sportą, bet nesugebėjo pakartoti savo pasiekimų ir 2012 metais pasitraukė galutinai.

Per 19 metų trukusią karjerą jis septynis kartus tapo pasaulio čempionu ir laimėjo net 91 lenktynes ir net 155 kartus lipo ant podiumo.

Kaip „Formulės-1“ lenktynininkas M. Schumacheris garsėjo drąsiais lenkimo manevrais ir meistriškumu lietaus sąlygomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)