Nors rato įveikimo laikai tarp GP2 ir F-1 skiriasi tik keliomis sekundėmis, kalbant apie išleidžiamas pinigų sumas per metus, skirtumas yra milžiniškas.

„Kadangi F-1 žmonėms rūpi lenktyniavimas, kai kurie iš jų užmiršta kokia yra ekonominė realybė. Yra dar toks taip vadinamas mažėjančio pelno įstatymas. Paimkime GP2 čempionatą arba tiesiog GP2 automobilį. Apvažiuokime su juo vieną šios (Ostino) trasos ratą. Skirtumas nebus absurdiškai didelis. Jis bus pora sekundžių, keturios, penkios, šešios, galbūt septynios sekundės. Išlaikyti GP2 komandą per metus kainuoja 4 mln. eurų“, – kalbėjo „Lotus“ ekipos savininkas.

„Ar mes iš tikrųjų esame tiek geresni? Turiu omenyje, ar mes esame tiek geresni, jog per metus turime išleisti 300 milijonų vien tam, kad būtume greitesni 6 sekundėmis? Manau, kad ne. Nepriimčiau šio argumento nė iš vieno. Jei palygintumėme geriausias F-1 ir GP2 komandas, mes nesame už juos geresni 300 milijonų.“

„Absurdiška, kad turime išleisti tokią sumą pinigų, kad būtume greitesni tik keliomis sekundėmis. Jei pažvelgtume į finansinę šio sporto pusę, palygintume F-1 ir GP2, paaiškėtų, kad turbūt esame blogiausi vadybininkai visame pasaulyje“, - sakė G. Lopezas.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.