Iš „pole“ pozicijos startavęs ir ne vieną pakartotinį startą sėkmingai atlaikęs britas kontroliavo situaciją visą laiką. Antroje vietoje likusį Nico Rosbergą aplenkęs daugiau nei 10 sek. sportininkas iškovojo trečią pergalę iš eilės ir devintą šių metų sezone.

„Tai buvo labai lengvos lenktynės. Turbūt vienos lengviausių. Visų jų metu neturėjau jokių problemų. 2008 metais Silverstoune vykusios lenktynės buvo daug sunkesnės“, – sakė L. Hamiltonas.

Britas liko itin patenkintas tuo, kad jam pirmą kartą pavyko nugalėti Brazilijoje.

„Svajojau apie pergalę Brazilijoje dar tada, kai buvau mažas vaikas. Jausmas tikrai puikus. Čia iškovotą pergalę prisiminsiu dar ilgai.

Po tiek metų, po tiek bandymų čia nugalėti... Čia tikrai nėra lengva iškovoti pergalę. Sąlygos buvo sudėtingos. Bet man tai buvo lengviausios lenktynės per pastaruosius 10 metų.“

M. Verstappenas: neįtikėtinos lenktynės

Maxas Verstappneas itin ryškiai pasirodė Brazilijoje: puikiai kontroliavo automobilį sudėtingomis sąlygomis, gražiai aplenkė ne vieną varžovą ir finišavo trečioje vietoje, kai paskutiniuose ratuose aplenkė Sergio Perezą.

„Neįtikėtinos lenktynės su raudonomis vėliavomis itin sudėtingomis sąlygomis, ypač paskutinėje tiesiojoje – ten buvo labai slidu.

Paskutiniame restarte man pavyko aplenkti Nico Rosbergą. Po to iškilo sudėtingas momentas – gali būti, kad aš užvažiavau ant kelkraščio, užblokavau visus keturis ratus, bet išvengiau susidūrimo su barjeru ir tęsiau lenktynes važiuodamas antras.

Lenktynių pabaigoje mes nutarėme užsidėti tarpines padangas, tačiau lietus sustiprėjo ir mūsų strategija nesuveikė. Po sustojimo boksuose į trasą aš grįžau 14-oje vietoje, bet labai daug ką aplenkiau ir finišavau ant podiumo – trečioje vietoje. Tai šaunu.

Kai aš važiuodavau paskui ką nors, tai nieko nemačiau, todėl tekdavo rinktis alternatyvias trajektorijas. Kas man padėjo išvengti avarijos: meistriškumas ar sėkmė? 50 su 50“, – sakė M. Verstappenas.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.