Naujas automobilis atspindi F-1 pokyčius, kurie buvo atlikti siekiant lenktynes padaryti kuo konkurencingesnes.

Kaip ir pernai, ant JAV komandos bolido dominuoja balta spalva, taip pat netrūksta mėlynos ir raudonos spalvų akcentų, tai daugeliui F-1 sirgalių primena Rusijos vėliavą. Taip „Haas“ atiduoda duoklę pagrindiniam komandos ir piloto Nikita Mazepino rėmėjui „Uralkali“.

„Haas“ tikisi, kad naujosios taisyklės suteiks galimybę komandai kovoti dėl taškų.

JAV įsikūrusi komanda kiek anksčiau buvo nusprendusi nekurti savo automobilio ir 2021 metais užėmė paskutinę vietą komandų įskaitoje. Tokį sprendimą komanda priėmė dėl to, jog galėtų daugiau išteklių skirti 2022 metų automobilio projektavimui bei kuo geriau išnaudotų naujas taisykles.

Komandos savininkas ir įkūrėjas Gene'as Haasas neslepia optimizmo. „Šiuo metu natūralu, jog esame nusiteikę optimistiškai, tikime, jog visų sunkus darbas ir pastangos pavers komandą konkurencinga trasoje.

Dar 2020-aisiais priėmėme sprendimą savo laiką ir išteklius skirti 2022-ųjų naujovėms, o 2021 metais daug ko atsisakėme, kas susiję su lenktynėmis, kurias nebuvo lengva žiūrėti.

Tikime, jog šis sprendimas duos vaisių ir mes grįšime prie kovos dėl taškų“, – kalbėjo klubo bosas.

Tiesa, BBC pažymi, jog penktadienį paskelbti vaizdai nėra visiškai identiški automobiliui, kuris pirmą kartą prieš sezoną bus išbandytas vasario 23-25 dienomis.

Kai kurios automobilio aerodinaminės detalės buvo pašalintos nuo automobilio, jog kitos komandos turėtų mažiau laiko pamatyti, kaip „Haas“ interpretavo naujas taisykles.

„Haas“ techninis direktorius Simone'as Resta, kuris anksčiau darbavosi „Ferrari“, neslėpė, jog tai „tikriausiai dėl daugelio priežasčių sudėtingiausias F-1 projektas, su kuriuo „Haas“ komanda susidūrė“.

Kaip ir praėjusiais metais, šiemet komandos garbę F-1 trasose gins vokietis Mickas Schumacheris ir rusas Nikita Mazepinas, milijardieriaus Dmitrijus Mazepino sūnus. Jo tėvas valdo trašų ir chemijos produkcijos kompaniją „Uralchem Integrated“. Jo turtas vertinamas daugiau nei 7 mlrd. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją