Ispanijoje triumfavusiam Hamiltonui tai buvo jau ketvirtoji sezono pergalė per šešis įvykusius etapus. Po sykį triumfuoti pavyko brito komandos draugui „Mercedes“ ekipoje Valtteriui Bottui bei olandui Maxui Verstappenui.

Skaičius „keturi“ britą lydėjo ne tik sezono pergalių kontekste – Ispanijos lenktynėse Hamiltonas sugebėjo triumfuoti jau ketvirtus metus iš eilės. Per savo karjerą 35-erių metų lenktynininkas ant Formulės-1 nugalėtojų pakylos lipo jau 156-ą kartą ir šiuo skaičiumi aplenkė legendinį vokietį Michaelį Schumacherį.

Galutinėje lenktynių rikiuotėje pirmąsias tris vietas užėmė individualios sezono įskaitos lyderiai. Kartu su Hamiltonu ant podiumo lipo antras likęs „Red Bull“ atstovas Verstappenas, o trečiąją vietą užėmė Bottas, ant nugalėtojų podiumo lipęs jubiliejinį 50-ą kartą.

Katastrofišką sezoną ir toliau išgyvena „Ferrari“ komanda. Bendroje įskaitoje ketvirtą vietą užimantis Monako atstovas Charlesas Leclercas 38-ame rate patyrė variklio gedimą ir lenktynių nebaigė, o jo komandos draugas Sebastianas Vettelis finišavo septintas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)